Xiaomi Mix Fold 2

Vid det här inläggets publicering har Samsung precis lanserat sin hopfällbara smartphones Samsung Galaxy Z Fold 4 och Samsung Galaxy Z Flip 4. Men nu är det förstås så att Samsung är ensam om att ha den här typen av mobiltelefoner i sitt sortiment. Även om en del människor verkar tro att det är så. 
Xiaomi har till exempel sin variant i form av Xiaomi Mix Fold 2.
Denna smartphone fälls upp och stängs som en bok likt Samsung Galaxy Z Fold 4.
Xiaomi Mix Fold 2 är en av de tunnaste hopfällbara mobiltelefonerna hittills med sin tjocklek på bara 5,4 mm i utvikt läge.
Mobiltefonen har ett förfinat gångjärn utvecklat av Xiaomi som kombinerar legerings och kolfiberplattor tillsammans med en kompakt lagerdesign. 
Xiaomi hävdar att gångjärnet är 20 procent mer hållbart än föregående iteration. Den nya konstruktionen medför också att den vikbara displayen inte får ett så tydligt veck.
Den har en sidomonterad fingeravtrycksläsare, en USB Typ C port, en IR-blaster och dubbla stereo högtalare inställda av Harman Kardon.
Xiaomi Mix Fold 2 kommer i två färgvarianter  Star Gold och Moon Shadow Black.

Xiaomi MIX Fold 2 har totalt två displayer och den yttre skärmen använder denna gång bildförhållandet 21:9. Den yttre displayen som används när mobiltefonen är i ihopvikt läge är på 6,56 tum och är av typen AMOLED. Den har 1080×2520 pixlar och skyddas av Gorilla Glas Victus.
Den har en inre vikbar AMOLED display på 8,0 tum tillverkad i andra generationens LTPO, Pol-less teknik. Displayen har 1914×2016 pixlar och en pixeltäthet på 360 PPI (pixlar per tum). Båda displayerna har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz där standarden ligger på 60Hz. Att bläddra i mobiltefonens menyer och scrolla på webbsidor går otroligt fort och effektivt på grund av den höga bilduppdaterings frekvensen. Displayerna är skarpa, tydliga samt har tjusiga färger.
Xiaomi Mix Fold 2 har Qualcomms åttakärniga Snapdragon 8 Plus Gen 1 processor på 3,19 GHz under chassit. Detta är en av årets absoluta flaggskepps processorer och den kommer därmed med extremt mycket kraft.
Denna smartphone finns i tre olika varianter men samtliga har ett RAM minne på 12 GB. Det som skiljer är det inbyggda minnet som är på 256 GB, 512 GB eller hela 1 TB. Det saknas plats för ett minneskort men det är heller knappast något man saknar med så pass mycket internminne från start.
Huvudkameralinsen är på 50 Megapixlar, med en kameralins på 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en kameralins på  8 Megapixlar (telefoto lins). Selfie kameran är på 20 Megapixlar (vidvinkel lins).
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator, 2×Optisk zoom och dubbla LED blixtar.
Det här är långt ifrån Xiaomis mest högkvalitativa kameralinser men den håller ändå en relativt hög kvalitet och är kapabel till att ta fina bilder som duger gott och väl för att lägga upp på sociala medier. Kamerorna är optimerade i sammarbete med Leica.
Mobiltefonen har ett 4500 mAh batteri med stöd för snabbladdning på 67W vilket innebär att batteriet laddas fullt på 40 minuter. 
På grund av att föregångaren Xiaomi Mix Fold aldrig såldes utanför tillverkarens hemland Kina verkar det troligt att samma sak kommer att gälla här. Om den kommer att lanseras internationellt kommer det troligen inte att ske förrän om flera månader.
Denna form av produkt är fortfarande väldigt dyr. Bland annat eftersom displayernas konstruktion är så avancerade så dessa mobiltefoner kommer inte att vara tillgängliga för vanliga människor. Det är en nischad kategori av smartphones som endast personer med hyfsat bra ekonomi har råd att skaffa.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?