Installera appar utanför Google PlayStore.

Majoriteten av alla användare av mobiltelefoner laddar ner sina appar och mobilspel från Google PlayStore.
Det är det enklaste och säkraste sättet att ladda ner appar eller spel till din mobiltelefon. Men ibland finns det skäl att installera appar från andra källor som till exempel när ett mobilspel inte ännu har släppts i det land där du bor eller så kanske du helt enkelt letar efter ett mobilspel som inte kan hittas på Google PlayStore eller din lokala version av den. Jag har under många år själv laddat ner spel från andra källor än Google PlayStore och det är därför jag bland annat var en av de första i Sverige som kunde spela Pokemon Go. Jag laddade ner detta mobilspel långt innan det släpptes här. Spelutvecklaren Niantic valde att inte släppa Pokemon Go samtidigt i alla länder och det kom sent till Sverige.
För tillfället spelar jag ofta ZOZ: Final Hour vilket är ett zombie mobilspel som inte ännu finns i svenska Google PlayStore.
Långt ifrån alla mobilspel och andra appar finns i alla länders Google PlayStore.
Dessutom testar många utvecklare vanligtvis bara sina nya spel i specifika regioner och därmed blir detta ett enkelt sätt att testa ett nytt spel innan det har lanserats officiellt.

Att ladda ner appar utanför den officiella Google Play Butiken kan vara lite av en chansning beroende på var du väljer att ladda ner apparna ifrån. Det är fullt möjligt att  installera en APK fil från i princip var som helst på nätet så det gäller att vara försiktig när man väljer en källa för att hämta dessa filer. Jag rekommenderar Tap Tap, APKPure och APKMirror eftersom det är källor jag känner till och litar på. 
I det här inlägget kommer jag att förklara hur man installerar eller "sidoladdar" APK filer till en smartphone eller surfplatta.
Innan du börjat med att ladda ner och installera appar är det viktigt att du vet att sidladdning av appar tar bort säkerhetsskydden som Google ger dig.
Google kontrollerar noggrant varje app som finns i deras PlayStore och de är samtliga godkända av Google.
De har kontrollerats så att de inte har skadlig programvara, stalkerware och allt annat som kan försöka stjäla din data eller förstöra din mobiltelefon.
För att komma igång skriv sökorden för en betrodd webbplats som lagrar APK filer (Android-paket) i din webbläsare. APKMirror, Tap Tap eller APKPure är några av de bästa och mest pålitliga. 
När du har funnit den APK fil som du vill installera på din telefon trycker du på knappen Ladda ner APK och sedan på OK för att bekräfta att du förstår vad Android säger till dig. Google brukar alltid varna för att obehöriga appar kan skada din mobiltelefon.
Tryck på Öppna, och därefter  kommer du att bli ombedd att gå till Inställningar för att bekräfta att du vill installera "okända appar" från den här källan. Trycka på Installera för att köra APK-filen och installera appen.
Öppna appen för vald app butik och sök efter appen du vill installera. 
Om du inte känner till vad en APK fil är får du gärna läsa mitt inlägg Vad är en APK fil?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?