ASUS ROG Phone 6D Ultimate

Asus ROG Phone 6D Ultimate har bokstavligen samma design som Asus ROG Phone 6 Pro. Den har samma display och samma lite tjockare ram upptill och nedtill.
Den här nobiltelefonen gör klart även från sin design l att dess fokus är mobilspelande och lite annat.
Detta sitter användbara AirTriggers på vardera änden av den högra långsidan. Dessa virtuella knappar har flera funktioner och kan verkligen ge fördelar när man spelar mobilspel.
Displayen är stor och har en fingeravtrycksläsare under ytan vilken låser upp mobilen snabbt och korrekt varje gång. 
På baksidan sitter en liten 2 tums display med namnet ROG Vision. Den här sekundära displayen kan visa anpassningsbar grafik för olika åtgärder inklusive inkommande samtal, när du laddar den, när man spelar ett spel och mer. 
Den här telefonen har ett hörlursuttag på toppen, en USB Typ C-port på sidan, en USB Typ C-port på undersidan, bra haptik och en trippelkamera på baksidan. Den stora displayen är också helt obehindrad av någon form av flärp eller hål vilket gör den perfekt för spel. 
Stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192kHz medför att man får ett fantastiskt ljud när man tittar på streamad film eller spelar mobilspel.
Den enda stora designskillnaden mellan ROG Phone 6D jämfört med ROG Phone 6 och 6 Pro är tillägget av en motoriserad kylport på baksidan. Den kallas AeroActive Cooling Port.

Denna gaming mobil har en AMOLED display på 6,8 tum med bildförhållandet 20,4:9 och den har 1080×2440 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 395 PPI (pixlar per tum). Displayen har en bilduppdaterings frekvens på hela 165Hz. En bra, tydlig och skarp display är viktig när man ska använda sin smartphone som en multimedia mobil och det gäller definitivt i det här fallet.
Som extra skydd finns här Gorilla Glas Victus.
Under chassit sitter en kraftfull topp processor i form av en åttakärnig MediaTek Dimensity 9000 Plus på 3,2 GHz.
MediaTek Dimensity 9000 kom aldrig till väst utan lanserades istället i vissa enheter som OPPO Find X5 Pro men bara i Kina. Det var MediaTeks stora återkomst till flaggskeppsutrymmet, och Dimensity 9000 både presterade bra och var ganska strömsnål.
RAM minnet är på 16 GB och internminnet är på 512 GB.
När man ska spela mobilspel är det flera olika specifikationer som krävs för att ge en smidig spelupplevelse och dessa är bland annat ett stort RAM och internminne. RAM minnet hjälper processorn att ge ett bra flyt och internminnet behöver vara stort för att ge plats för mobilspel av hög grafisk kvalitet vilket innebär att de tar upp mycket plats.
Eftersom AeroActive Cooler 6 är en integrerad del av ROG Phone 6D Ultimates funktion har Asus inkluderat den i kartongen.
När man fäster den externa fläkten på mobilen öppnas AeroActive Cooling Port automatiskt inuti och i samma ögonblick som den kopplas från stängs porten. 
Att effektivt kunna kyla ner en hårt arbetande mobiltefon blir naturligtvis extra viktigt när man spelar tekniskt krävande mobilspel under långa spelperioder vilket man ju gör när man är en riktig hardcore gamer. Därmed blir ett effektivt kylningssystem mycket viktigt.
Den främre kameralinsen är på 12 Megapixlar och på baksidan sitter ytterligare tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 5 Megapixlar.
Ingen köper en gaming mobil på grund av en hög kamerakvalitet men den kan tar bra bilder med mycket färg och tydlighet under bra ljusförhållanden.
Asus ROG Phone 6D har en batterikapacitet på totalt 6000 mAh, uppdelad i två symmetriska 3000 mAh batterier. Batterierna har stöd för snabbladdning på 65W.
I stort sett allt med den här mobiltelefonen designades med hänsyn till hur det skulle påverka spelupplevelsen, och uppenbarligen är prestanda av största vikt när det kommer till mobilspelande.
Den stora nackdelen med nischade mobiltefoner som Asus ROG Phone 6D Ultimate är att de i stort sett alltid kommer kostar mycket pengar och många av de personer som spelar mobilspel gör det på grund av att det är ett billigare sätt att spela. Mobilspel kräver inte dyra konsoller eller gaming datorer för att man ska kunna spela. Därmed missar man en stor marknad när man lanserar en produkt som den typen av användare verkligen skulle vilja ha men inte har råd med. Ett eventuellt svenskt pris är i nuläget okänt men det är känt att den kostar runt 
1370 Euro vilket motsvarar ungefär 14988 kronor exklusive moms.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.