iPhone 14 Pro Max

iPhone 14 Pro Max är inte bara en av de mest kraftfulla mobiltelefonerna som finns just nu. Den är också en fröjd att använda tack vare den smarta nya Dynamic Island funktionen som kan visa aviseringar och annan information.
Flärpen i displayens överkant har ersatts av en pillerformad utskärning i displayen.
Den stora displayen skyddas av Apples Cheramic Shield skyddsglas som skyddar den från skador.
Kanterna runt telefonen består av polerat  rostfritt stål och baksidan är täckt av frostat glas. Den matta baksidan och de färgmatchade polerade stålkanterna medför att detta blir en elegant mobiltefon.
De tre kameralinserna på baksidan av iPhone 14 Pro Max är större så den rektangulära kameramodulen tar upp mycket utrymme.  Detta är också en lite tyngre och tjockare smartphone än sin föregångare.
Dess två stereohögtalare, en på telefonens nederkant och den andra längst upp ovanför displayen kan producera högt och skarpt ljud.
Det finns fyra färgalternativ för iPhone 14 Pro Max. Dessa är deep purple, silver, gold eller space black.

Displayen av typen AMOLED är på 6,7 tum med 1290×2796 pixlar och det innebär att den har en pixeltäthet på 460 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 19,5:9 så den är mer långsmal i formen och den har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz vilket är användbart vid gaming.
iPhone 14 Pro Max Super Retina XDR skärm är otroligt ljus och levande. Det rör sig om en högkvalitativ display som passar utmärkt för multimedia konsumtion.
Det nya sexkärniga A16 Bionic-chippet driver det hela och den processorn är en uppgradering från A15 Bionic processorn som fortfarande används i iPhone 14 men iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max har fått den färskare processorn vilket är en klar fördel.
Tack vare den nya kraftfulla processorn blir iPhone 14 Pro Max underbart lyhörd oavsett om man växlar mellan olika appar, bläddrar i menyerna eller spelar mobilspel som Lost Light.
Grundmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men som så ofta är fallet existerar även fler bättre varianter. De har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 256 GB, ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 512 GB och värsting varianten har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 1TB. 
Det saknas plats för ett minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka i efterhand utan den mängd minne man har från början måste man klara sig med hela telefonens livslängd.
Denna smartphone har tre bakre kameralinser och dessa är på 48MP Megapixlar (vidvinkel lins), 12MP (ultra vidvinkel lins) och på 12 Megapixlar (telefoto lins).
Den främre kameralinsen är också den på 12 Megapixlar och där sitter även en TOF Lidar djupsensor vilken hjälper till vid Face Unlock.
Kamerorna har dubbla pixel PDAF, optisk bildstabilisator, 3×optisk zoom samt dubbla LED blixtar.
Generellt sett förblir Apples kamerasystem och bildtagningsförmåga i toppskiktet vilket betyder att de fortfarande erbjuda en av de bästa kameratelefonerna på marknaden.
Batteriet är på 4323 mAh och kan laddas 50 procent fullt på 30 minuter. Här finns Magsafe trådlös laddning på 15W och Qi trådlös laddning på 7,5W.
iPhone 14 Pro Max är verkligen det bästa av allt i den nuvarande iPhone världen. Den har den bästa designen, den största displayen, de bästa kamerorna och det största batteriet. Du kommer att betala för allt detta, men om du är fast besluten att skaffa en iPhone och vill ha den absoluta bästa iPhone man kan köpa är detta helt klart smartphonen för dig. 
En iPhone Pro Max kostar från 16 490 kronor och det är mycket pengar att spendera på en mobiltelefon. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?