Vivo V25 Pro

Vivo V25 Pro är en intressant flaggskepps mobil med imponerande prestanda men Vivo är tyvärr inte något känt mobilmärke i Sverige och deras mobiltefoner säljs inte officiellt här.
Displayens långsidor kurvar sig över kanterna vilket är en design som verkar ha blivit lite mindre populär de senaste åren.
Under displayens yta sitter en fingeravtrycksläsare som är väldigt pålitlig och låser upp mobiltefonen snabbt och korrekt varje gång.
Vivo V25 Pro har böjda kanter både på fram och baksidan med en slimmad konstruktion som ligger bra i handen. Baksidan av glaset har en härlig matt finish som känns mjuk vid beröring och motstår fingeravtryck extremt bra.
Materialet eller snarare färgskiktet i fråga är UV reaktivt. När mobilen utsätts för UV ljus börjar den ljusblåa på V25 Pro att ändra färg till en mörkare nyans. En relativt unik funktion som gör denna smartphone lite mer unik vilket alltid är en fördel.

Vivo V25 Pro har en AMOLED display på 6,56 tum med en bilduppdaterings frekvens på 120Hz. Displayen har 1080×2376 pixlar och en pixeltäthet på 398 PPI (pixlar per tum)
Färgerna är levande och kontrasten är fantastisk. Eftersom det är en AMOLED display är det föga överraskande att färgerna är imponerande levande, med djupa svärta och imponerande kontraster som gör filmtittande och gaming till en njutning.
Processorn är en åttakärnig kraftfull MediaTek Dimensity 1300 processor på 3 GHz.
Det finns två olika varianter av denna smartphone varav den ena har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB och den andra har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. 
Telefonen saknar plats för ett minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka i efterhand utan den mängd minne man har från början är det man måste klara sig med resten av mobiltefonens livslängd.
Många mobilköpare missar tyvärr den viktiga informationen att mobiltefoner ofta lanseras med olika varianter där RAM minne och det inbyggda minnet varierar. Man tror felaktigt att det endast finns en enda version och därmed ökar risken för att man beställer en sämre variant.
Vivo V25 Pro har mobiltillverkarens egna skinn Funtouch OS 12 som ligger som ett lager ovanpå Android 12. Det är ett okej skinn som kommer med några praktiska funktioner som speloptimering och batterihanteringsverktyg.
Selfie kameran är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och det sitter på baksidan tre kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt slutligen en Makrolins på 2 Megapixlar.
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator och LED blixt.
Bilderna blir ljusa, detaljerade och ganska skarpa med exakt färgåtergivning.
Batteriet är på 4830 mAh och har stöd för snabbladdning på 66W vilket innebär att batteriet kan laddas 40 procent fullt på 15 minuter.
För alla som letar efter en kraftfull smartphone med en kapabel kamera är Vivo V25 Pro väl värd att överväga.
Vivo V25 Pro kostar från 440 Euro vilket motsvarar ungefär 4800 kronor exklusive moms.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?