Honor 70

Det har gått nästan två år sedan Honor splittrades från moderbolaget Huawei. Det betyder att det tidigare dotterbolaget till skillnad från Huawei kan sälja smartphones med Googles appar och tjänster förinstallerade. Vilket betyder att de faktiskt är värda att överväga om du bor i ett land där Honor säljer mobiltefoner. 
Nu är det förstås så att långt ifrån alla känner till märket Honor och av det fåtal som hört talas om märket har en hel del personer inte koll på att de är fullt Google kompatibla.
Honor 70 blir därmed en konkurrenskraftig budgetmobil i övre mellansegmentet. I själva verket känns den mycket mer som en flaggskeppstelefon än de flesta andra mobiltelefoner vi ser till det här priset.
Under displayens yta sitter en fingeravtrycksläsare av hög kvalitet som låser upp mobilen snabbt och korrekt varje gång.
Honor 70 är en snyggt designad mobiltelefon. Framsidan ser ut att bestå nästan helt av displayen vars långsidor är böjda över kanterna.
Bakstycket har en frostad finish som trots finishen fångar ljuset ganska snyggt. Framsidan och baksidan är täckt av glas med kanterna runt telefonen är av plast och inte av metall.
Kamerasensorerna är samlade i två distinkta runda moduler, vilket är en intressant och lite annorlunda design. 
Honor 70 finns i färgerna Midnight Black, Emerald Green, Icelandic Frost och Crystal Silver.

Den här mobilen har en AMOLED display på 6,67 tum och med ett bildförhållande på 20:9 vilket medför att är en mer avlång display och den har en upplösning på 1080×2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 395 PPI (pixlar per tum). Den har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz. 
Det är en skarp, kontrastrik display som lämpar sig utmärkt för multimedia konsumtion.
Honor 70 har en åttakärnig Qualcomm Snapdragon 778G Plus processor och det är en processor framtagen för att sitta i budgetmobiler i övre mellansegmentet.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men det existerar som så ofta andra varianter. De har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB, ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB samt ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 512 GB. Nu bör man vara medveten om att inte alla av dessa modeller finns i alla länder. 
När man spelar förslagsvis Lost Light, PUBG: New State eller Apex Legends presterar processorn riktigt väl. Den här kategorin av mobiltefoner duger gott och väl för casual
gaming under korta perioder. 
Operativsystemet är Android 12 (ett operativt ägt av Google) men med mobiltillverkarens egna skinn Magic UI 6.1 som ett lager ovanpå. Många tillverkare av mobiler använder sig av Android som grund men ändrar litegrann och lägger till egna funktioner. Detta kan man ibland märka tydligt om man byter från ett mobilmärke till ett annat.

På baksidan hittar man en kameralins på 54 Megapixlar (vidvinkel lins) och den är förenad med en kameralins på 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en djupsensor på 2 Megapixlar. Det sitter en selfie kameralins på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) på framsidan.
Kamerorna har PDAF, autofokus samt dubbla LED blixtar.
Bilder tagna med kamerorna blir i allmänhet både ljusa och skarpa med gott om detaljer och fina färger.
Det finns inget teleobjektiv för optisk zoom, så istället måste man använda sig av digital zoom ifall man som fotograf vill komma närmare sitt motiv.
En 66W snabbladdare ingår i kartongen och Honor säger att den kan ladda det 4800 mAh stora batteriet från noll till hundra procent fullt på fyrtiofem minuter.
Honor 70 lanserades i tysthet i Europa den 2 September och kostar enligt mina obekräftade uppgifter från 6600 kronor.
Denna smartphone är intressant eftersom den har en väldigt fin design, bra specifikationer och dessutom är den lite mer unik och det gör den mycket intressant för mig personligen. Jag föredrar att äga något mer unikt som definitivt inte alla andra har. Något som sticker ut i mängden av mobiltefoner och Honor 70 är en sådan smartphone.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?