Samsung Galaxy XCover 6 Pro

Samsung har framgångsrikt erbjudit robusta, tåliga smartphones med sin XCover serie i många år nu. Den senaste modellen i serien heter Samsung Galaxy XCover 6 Pro.
Chassit är tillverkat i plast och klarar sig utan gummibeläggningen som annars är vanligt hos robusta smartphones.
XCover 6 Pro är IP68 och MIL-STD-810H certifierad vilket innebär att den tål damm och nedsänkning i vatten under längre perioder. Mobilen klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 35 minuter. Den största nackdelen med designen hos Samsung Galaxy XCover 6 Pro kan vara de avtäckta portarna på mobiltelefonen. De är visserligen förseglade på insidan men jag föredrar täckta portar. Jag kan därmed inte rekommendera att sänka den här telefonen i vatten under långa perioder.
De fysiska knapparna på mobiltelefonen kan programmeras för en mängd olika uppgifter som att skicka nödmeddelanden för SOS eller aktivera walkie-talkie 
funktionen. Denna smartphone har en fingeravtrycksläsare som är placerad på höger långsida, integrerad i Powerknappen och den låser upp mobilen på ett säkert och effektivt sätt.

Samsung Galaxy XCover 6 Pro har en LCD display på 6,6 tum med 1080×2408 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 400 PPI (pixlar per tum. 
Displayen är ljus, med bra kontrast och skärpa och kan justeras för att vara användbar med handskar, även i fuktiga förhållanden. Galaxy XCover 6 Pros display skyddas av ett lager av Gorilla Glass Victus+, som sägs kunna motstå fall från 1,5 meters höjd samtidigt som den här hög motståndskraft mot repor.
Samsung Galaxy XCover 6 Pro drivs av en åttakärnig Snapdragon 778G processor på 2,4 GHz vilket gör den till en budgetmobil i övre mellansegmentet. Det är ganska bra eftersom det är vanligt att den här typen av smartphones oftast är rena lågbudget mobiler eller i bästa fall budgetmobiler när det gäller specifikationerna. Som vi alla känner till finns det olika kategorier av mobiltefoner. 
Moniltelefonen har ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB vilket är möjligt att utöka ytterligare genom att montera in ett microSD kort.
Selfie kameran är på 13 Megapixlar ( vidvinkel lins) och på baksidan sitter två kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) och en kameralins på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF och dubbla LED blixtar. Kameralinserna är dugliga och kan ta fullt godkända bilder men de är långt ifrån de bästa där ute. 
Den räfflade plastbaksidan rymmer ovanligt nog ett löstagbart batteri  vilket är en stor förändring jämfört med de flesta moderna mobiltelefoner. Detta var mer vanligt hos mobiltelefoner som tillverkades för över ett decennium sedan. Nu för tiden är det inte något man ser allt för ofta utan det finns nog inte alls någon smartphone med den funktionen.
Batteriet är på 4050 mAh så det är definitivt inte det största batteriet men det faktum att det är löstagbart ger fördelen av att man kan ha med sig ett extra fulladdat batteri och helt enkelt bara byta ut det när batteriet är tomt.
Samsung Galaxy XCover 6 Pro lanserades i Juli 2022 på utvalda marknader i Europa, Asien och Mellanöstern. 
En Samsung Galaxy XCover 6 Pro kostar 6490 kronor och det är ett okej pris med tanke på vad man får för pengarna. Den stora fördelen i det här fallet är att man faktiskt för en gångs skull får en tålig smartphone som har en hyfsat kraftfull processor. Majoriteten av den här sortens mobiler kommer med svaga processorer vilket gör dem irriterande långsamma att använda men så är det alltså inte här.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?