iPhone 13 Pro Max

Om du är ute efter den bästa iPhone som Apple någonsin har gjort så är det definitivt iPhone 13 Pro Max som gäller.
Den når praktiskt taget alla aspekter av vad som gör en smartphone fantastisk.
Displayen är stor med respektabelt tunna ramar runt om och den har platta kanter i rostfritt stål.
Om man vänder över mobiltefonen på baksidan ser man att kameramodulen  definitivt mer framträdande den här gången,
Här finns fler kameralinser än hos föregångaren så den tar upp lite mer plats.
Både framsidan och bakstycket täcks av ett lager reptåligt keramiskt glas.
Lightning kontakten sitter återigen på mobilens underkant flankerad av den ena högtalaren. Den andra sitter i hörluren och gör ett mycket bra jobb med att distribuera ljud när man tittar på film, spelar mobilspel eller lyssnar på musik.
Telefonen har en IP-68 Certifiering som skyddar den mot damm och vatten. Mobilen kan vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Den får ut ett marginellt bättre ljud från de framvända Dolby Atmos-högtalarna. 
iPhone 13 Pro Max kommer i fyra färger. Grafit, guld, silver och sierrablått.

Displayen är en AMOLED display med 1284×2778 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 458 PPI  (pixlar per tum). Det är med andra ord en otroligt skarp och tydlig display men den har fortfarande inte den högsta pixeltätheten hos en smartphone, Det är en högkvalitativ display med otrolig detaljrikedom och kraftfulla färger.
Denna display har det mer ovanliga bildförhållande 19,5:9. Det blir därmed ganska svårt att få plats med den här mobiltelefonen i en ficka och den blir också något besvärligare att använda i en hand. Den är nämligen bredare jämfört med de flesta andra flaggskepps mobiler som ju ofta har bildförhållandet 20:9.
Som man förväntar sig av en flaggskepps mobil är  Apple är iPhone 13 Pro Maxs sexkärniga A15 Bionic processor blixtsnabb. Processorn har mer än tillräckligt med kraft för att säkerställa att de mest krävande mobiltitlarna kan spelas på de högsta grafiska inställningarna utan att stöta på problem med lagg eller fördröjningar.
Basmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men som så ofta existerar även fler varianter av samma smartphone. Det finns tre ytterligare varianter med ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 256 GB, ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 512 GB och slutligen värsting modellen med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 1TB.
Operativsystemet är iOS 15.6 vilken är planerad till att uppgraderas till iOS 16. Som nog alla vet har alla iPhone ett helt eget operativsystem och det ger fördelen av att möjligheten att släppa snabba uppdateringar ökar. Det är klart att det även blir lättare att få ett väldigt optimerat system eftersom man kan anpassa det specifikt mot enheterna. Android däremot måste passa ihop med alla mobiltillverkares skinn och det leder till mer tekniskt arbete för var och en av dessa tillverkare innan de kan släppa uppdateringar.
Selfie kameran är på 12 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter det fyra kameralinser på 12 Megapixlar (telefotolins) , 12 Megapixlar ( vidvinkel lins), 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en TOF 3D LiDAR scanner (djupsensor).
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator, 3×optisk zoom samt dubbla LED blixtar.
Apple är kända för att ha en väldigt bra kamerakvalitet och det är inget undantag i det här fallet.
Kamerorna har fått en ny funktion vilken låter fotografen välja mellan fyra stilar. Vibrant, Rich Contrast, Warm och Cool.
iPhone 13 Pro Max har ett batteri på 4352 mAh och batteriet kan klara två dagar per laddning men naturligtvis varierar batteritiden beroende på hur vad man använder sin smartphone till och hur mycket man använder den under dagen. Denna smartphone har stöd för snabbladdning på 27W vilket innebär att mobiltefonen kan laddas 50 procent fullt på 30 minuter.
Det är dock synd att Apple inte inkluderar en snabbladdare i förpackningen för nu tvingas man att betala extra för att kunna använda snabbladdningen. 
Det här är inte en telefon för dem som vill ha något som mam kan hantera med en hand. Om man vill ha en kompakt smartphone får man helt enkelt vara beredd att offra en stor display och stora batterier.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?