Lost Light har lanserats.

Efter över ett år av tester har NetEase Games lanserat sin looter shooter Lost Light som går att spela både på PC och mobil. När det gäller mobiltefoner har det släppts till båda operativsystemen iOS och Android.
Lost Light är en annan variant av NetEase andra liknande looter shooter spel Badlanders. Det verkar som om det här nya spelet kommer att vara mer inriktat mot att spelas på budgetmobiler i mellansegmentet och uppåt. På grund av det är grafiken och övrigt innehåll mycket mer avancerat hos det här spelet.
Spelet utspelar sig år 2040 i en postapokalyptisk värld. Världen gick nästan under och de som överlevde fick bygga skydd under marken. Vilket så småningom ledde till bildandet av Firefly projektet. Spelare kommer att bli en del av denna Firefly styrka och måste bege sig ut i den farliga zonen där de måste hitta ett sätt att överleva.
Spelare kommer att leta igenom området efter resurser, mat och andra förnödenheter och det man inte själv behöver kan säljas vidare med vinst.
Det finns en butik i spelet för att sälja loot och en svart marknad för handel mellan spelare. Det finns uppdrag att slutföra under varje match som erbjuder belöningar utöver det byte (loot) man har lyckats samla på sig.

Fiender kan avrättas eller till och med räddas ifall man skulle vilja det. Man kan heala fallna motståndare för att på så sätt få en allierad i kampen under en spelomgång. 
Utöver detta är vapnen också mycket anpassningsbara tack vare ett avancerat skjutvapen modifieringssystem.
Spelet har en slående likhet med flera populära titlar som exempelvis Escape from Tarkov och The Division. 
Detta är en polerad och komplex spelupplevelse med imponerande grafik, konsekvent smidigt spel och som sagt ett detaljerat och omfattande vapen anpassningssystem.
Det finns fyra tillgängliga banor vilka alla erbjuder ett hyfsat roligt utrymme för ett snabbt eller metodiskt spelande.
Det finns banor där man till största delen befinner sig utomhus så att man lätt om man skulle vilja kan lägga sig i bakhåll och skjuta med ett snipergevär. Det finns också banor där man är inomhus och förflyttar sig i trånga korridorer mer lämpade för närkamper. Spelare kan engagera sig i strid eller smyga runt osedd för att samla in värdefullt byte som man sedan levererar till en av flera Extraction Points. Att fly ut från banan innebär att man kommer undan levande med allt byte man samlat på sig men om man istället för förlorar man allt.
Mellan spelomgångarna vistas man i The Shelter. Här kan man hantera sitt personliga lager, handla vapen, utrustningar, skott, förnödenheter och delar till vapen, hämta belöningar och anpassa skjutvapen. Alltså helt enkelt förbereda sig inför nästa strid.
Man bör se till att välja sina vapen klokt. Det är bäst ifall man väljer vapen man är bekväm med att använda. Vapen som passar spelarens personliga spelstil. Att plocka upp några förbrukningsvaror är också viktigt, särskilt medicin packs och bandage. För man kommer definitivt att bli skadad och under de intensiva striderna. 
När man spelar som en Firefly kämpar man i standar spelläget tekniskt sett ensam mot andra Fireflys och en grupp kallad Marauders. Det är också möjligt att välja att spela som en Marauder men i så fall får man inte själv välja och anpassa varken vapen eller utrustning eftersom spelet kommer att välja detta en slumpmässigt åt spelaren. 
Jag har spelat det här spelet under ganska lång tid innan lanseringen och jag upplever att det var väldigt bra redan innan men att det nu har blivit ännu bättre. Den stora nackdelen för mig är att åtminstone mobilspelet tar upp väldigt mycket plats i min smartphone. Spelet är i nuläget på hela 6,54 GB och även om det inte alls tar upp lika mycket minneskapacitet som Call Of Duty Mobile så är det mycket plats som går förlorad. Detta blir kännbart om man som mig själv börjar att få slut på utrymme i min smartphone.
Det finns så otroligt mycket man kan informera om när det gäller Lost Light så jag kommer att gå in mer på djupet i min andra blogg Game Upgrade. Läs därför gärna inlägget Lost Light Tutorial.


    


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.