Honor Magic Vs

Den kinesiska mobiltillverkaren Honors andra hopfällbara mobiltelefon har presenterats som Honor Magic Vs. Mobiltefonen är tunnare och lättare än sin föregångare på grund av en radikalt förbättrad gångjärnsdesign.
Det rör sig om en mobil
med en stor hopfällbar display som öppnar sig till en surfplatta liknande yta när den är uppvikt och som ihopvikt ger användaren en telefon som ser ut som en vanlig smartphone.
Det finns ett punch hål på den vikbara stora displayen och det finns även ett punch hål på den mindre displayen som man kan använda när mobiltelefonen är ihopfälld.
Fingeravtrycksläsaren sitter placerad på mobilens ena långsida och den låser upp mobilen både korrekt och snabbt.
Honor Vs har stereo högtalare och det i kombination med en stor display medför att denna smartphone blir en ultimat multimedia mobil. Mycket väl lämpad för film tittande och mobilspelande.
Chassit av plast är täckt av flera lager glas och telefonen finns i färger som orange, cyan och svart.

I uppvikt läge har man en AMOLED display på 
7,9 tum med 1984×2272 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 382 PPI (pixlar per tum). Den skärmen har en bilduppdaterings frekvens på 90Hz medan den ihopvikt har en AMOLED display på 6,45-tum med 1080×2560 pixlar och en pixeltäthet på 431 PPI (pixlar per tum). Denna display har en snabbare bilduppdaterings frekvens 120Hz.
Honor Magic Vs har en avancerad och kraftfull åttakärnig Snapdragon 8 Plus Gen 1 processor på 3.0 GHz. Deb är inte riktigt lika kraftfullt som den nya Snapdragon 8 Gen 2, men det är fortfarande en av de mest kraftfulla processorerna hittills. Den mycket kraftfulla och effektiva processorn klarar alltså med lätthet av de mest tekniskt krävande mobilspelen utan några som helst problem.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB men det finns också dyrare varianter med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB samt en värsting variant med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 512 GB.
Den främre kameralinsen är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Den har en huvudkamera på 54 Megapixlar (vidvinkel lins), en kameralins på 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en kameralins på 8 Megapixlar (telefotolins).
Kamerorna har PDAF, 3×optisk zoom, optisk bildstabilisator, autofokus och dubbla LED blixtar. 
Bilder tagna med kamerorna håller en väldigt hög kvalitet så även de med väldigt höga krav kommer att bli nöjda med de bilder man tar med den här mobiltelefonen.
Mobiltefonen har en robust konstruktion och en elegant design.
Gångjärnsdesignen gör att mobilen kan vikas utan mellanrum enligt tillverkaren och de hävdar att Magic Vs kan klara av över 400 000 vikningar under dess livslängd. Man behöver med andra ord inte känna oro över byggkvaliteten när man beställer den här mobiltelefonen.
Batteriet är på 5000 mAh och har stöd för snabbladdning på 66W.
Honor Magic Vs kommer att lanseras globalt någon gång under första halvan av 2023 och därmed är ett eventuellt svenskt pris fortfarande okänt. Men den har en prislapp på från 1020 Euro vilket motsvarar ungefär 11 200 kronor exklusive moms.
Den här typen av smartphones är fortfarande mycket dyra och passar därför inte för alla människor. 
Kom ihåg att alltid vara en medveten mobilköpare och undvik att beställa en ny smartphone på impuls. Läs recensioner och jämför specifikationer och funktioner innan du bestämmer dig för vilken mobil du ska beställa.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?