Nacon MG-X

Nacons MG-X är en utmärkt Android spelontroll som gör din smartphone till ett kraftpaket och till en slags portabel spelkonsol som medför att man kan spela oavsett om man är hemma eller på resande fot.
Denna lilla svarta kontroll har en skön taktil känsla. Den ser ut som en officiell Xbox produkt tack vare dess välbekanta knapplayout. Dessutom kan skalet utökas för att passa de flesta mobiltelefoner.
Nacon MG-X är en officiellt licensierad Xbox produkt, vilket be innebär att knapparna, padsen och styrspakarna är av riktigt bra kvalitet. De andra knapparna som Xbox Nexus knappen också är licensierade och därför ser den ut som en spelkontroll till Xbox. Alla knapptryckningar känns fasta och lyhörda. 
Själva byggkvaliteten, är utmärkt samtidigt som enheten i sig är väldigt lätt och kommer med en gummikudde på baksidan som verkligen ökade både hur skön enheten kändes att hålla i och hur säkert den och stadigt den ligger i användarens händer.
Dess kompakta design, utmärkta batteritid och användarvänliga utforande gör att man som gamer gärna vill äga en. Det är naturligtvis möjligt att spela mobilspel på den men dessutom förbättrar det upplevelsen av molnspeltjänster som Xbox Game Pass och höjer upp upplevelsen till en helt ny nivå.

Det är enkelt att ansluta kontrollen till en  mobiltelefon och detbkan göras på några sekunder via Bluetooth. Enligt otaliga recensioner stöter man sällan eller aldrig på ett enda problem med anslutningen. Att para ihop den med en smartphone tar vanligtvis endast trettio sekunder. Det är bara att hålla nere Bluetooth knappen, slå på Bluetooth i telefoninställningarna och välja Nacon MG-X från listan av tillgängliga enheter. 
Nacon MG-X stöder Android mobiler med displayer upp till 6,7 tum som kör Android 6.0 eller senare. I nödfall skulle man kunna pressa ut den så att den passar ihop med en telefon på 6,8 tum och sedan mer eller mindre tvinga in den i kontrollen.
När du man väl har placerat sin telefon i MG-X-kontrollen känns den ganska säker. Reglagemekanismen är tillräckligt stark för att hålla smartphonen stadigt på plats.
Molnspeltjänster som Xbox Live Pass har gjort det enklare än någonsin att spela extremt tekniskt krävande spel från en vanlig PC, på  konsoler och på bärbara spelkonsoler. 
Det är till och med möjligt att spela molnspel direkt på en lite mer kraftfull smartphone. Till exempel Steam Link appen låter dig strömma dina spel från din PC till din mobiltelefon. Även om det inte är officiellt kompatibelt fungerar det nästan perfekt i det här fallet.
Mobilspel med stöd för kontroll spelande är också möjliga att spela med den här kontrollen så det är värt att hålla utkik efter den typen av mobilspel från tredje part.
Batteritiden är exceptionell. Man kan få ut upp till tjugo timmars spelande och det är för att vara en trådlös handkontroll extremt bra. Ifall tjugo timmars spelande inte räcker kan man koppla in laddaren i USB-C porten för att fortsätta spela under tiden som kontrollen laddas.
Nacon MG-X spelkontrollen är mycket bättre än förväntat. Den går snabbt att ställa in, fungerar bra på de flesta genrer av spel och lämpar sig väl som handkontroll för mobilspel för det mesta.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?