Motorola Moto Razr 2022

Nu är Motorola Razr 2022 här för att ta sig an sådana vikbara smartphones från Samsung, Xiaomi och Huawei.
Razr 2022 har en stor vikbar display som är nästan helt veckfri när den är i uppvikt läge. Flärpen på den inre displayen har i år bytts ut mot en mindre påträngande hålkamera.
Den har tunnare ramar runt displayen än sina föregångare och den avlägsnade äntligen den stora hakan. Ramarna är dock fortfarande relativt tjocka jämfört med en vanlig smartphone till detta pris.
När man viker ihop Razr presenterar dess sekundära Quick View display som låter dig få mycket gjort. Den yttre displayen är med andra ord mycket funktionell, och enhetens övergripande design är ganska elegant.
Själva mobiltefonen är en mycket bred telefon, bredare än sin föregångare och dess viktigaste rival Samsung Galaxy Z Flip 4 är också den smalare.
Den nedre halvan av mobiltelefonens bakstycke är matt med Motorola-och RAZR llogotyperna präglade med en annan, glansig beläggning. Även den övre halvan av baksidan har en glänsande yta som reflekterar ljuset på ett fint sätt.
Kanterna runt mobiltefonen är av mattsvart metall. Alla knappar är på vänster långsida är också av metall. Powerknappen fungerar också som fingeravtrycksläsare. Denna funktion fungerade snabbt och exakt varje gång man låser upp mobilen.
Razrs gångjärnsdesign gör att den kan hållas öppen i olika positioner med skärmen delad i två vilket ofta kan vara mycket praktiskt.  Detta gör att kamerorna också kan användas medan telefonen vilar på en plan yta i stativ läge. Man kan exempelvis ha ett tangentbord på den nedre halvan och se vad man skriver på den övre delvis uppvikta delen, ha igång videosamtal och mycket mer.
Mobilen har stereo högtalare men saknar tyvärr hörlursuttag.

Motorola Razr 2022 har en AMOLED display på 6,7 tum och en mindre yttre display på 2,7 tum med 573×800 pixlar. Mini displayen låter användaren komma åt de flesta av mobiltelefonens funktioner utan att behöva vika ut den stora displayen.
Själva huvudskärmen har en bilduppdaterings frekvens på upp till 144Hz och 1800×2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på PPI (pixlar per tum). 
Den höga bilduppdaterings frekvensen gör att allt flyter på väldigt smidigt, speciellt när man navigerar genom användargränssnittet eller spelar mobilspel.
Qualcomms senaste och bästa åttakärniga Snapdragon 8 Plus Gen 1 processor på 3,19 GHz sitter under chassit. Denna kraftfulla processor garanterar en oerhört snabb och effektiv upplevelse överlag och när man använder mobiltefonen för att spela mobilspel blir upplevelsen optimal.
På de flesta marknader utanför mobiltillverkarens hemland Kina kommer Motorola Razr 2022 med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB men det existerar som vanligtvis är fallet flera varianter av samma smartphone. Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB och värsting varianten har ett RAM minne på 12 GB samt ett internminne på 512 GB. 
Samtliga modeller saknar plats för ett minneskort.
Selfie kameran är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och det sitter på baksidan ovanligt nog endast två kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) och 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator, autofokus och LED blixt.
Bilder tagna med huvudkameran blir skarpa och färgerna blir levande och mättade. Resultatet är bilder av hög kvalitet som man inte behöver skämmas över när man laddar upp dem till sociala medier som Facebook, Twitter och Instagram.
När man tar bilder på natten gör den huvudsakliga kameran ett bra jobb med att fånga tillräckligt med ljus och detaljer, särskilt med Night Vision på.
På pappret är kameraupplevelsen totalt sett mycket mer konkurrenskraftig än något vi har sett från tidigare modeller i samma serie.
Trots att mobilen har ett batteri på endast 3500 mAh vilket är lågt jämfört med många moderna flaggskepp, överraskar batteritiden på ett positivt sätt. Batteriet bör klara av en dag på en laddning vilket gör detta till en mycket mer pålitlig enhet än sina föregångare. Batteriet har stöd för snabbladdning på 30W vilket är en mindre fördel i sammanhanget.
När man öppnar och stänger RAZR 2022 känns gångjärnet robust och hållbart och det är uppenbart att det håller en hög kvalitet. Detta är helt enkelt en flaggskepps mobil fullt ut. Motorola Razr 2022 är packad med en kraftfull topp processor samt högkvalitativa displayenr på både framsidan och insidan. Kamerasystemet är hyfsat imponerande och batteriet laddas snabbt.
Men smakar det så kostar det. En Motorola Razr 2022 kostar 11 490 kronor och det är mycket pengar att spendera på en mobiltelefon men här få man åtminstone något som är lite mer unikt rent designmässigt. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?