Poco F4 5G

I och med lanseringen av Poco F4 5G är mobiltillverkaren tillbaka till att sälja en flaggskepps dödare. Det vill säga en flaggskepps mobil till ett konkurrenskraftigt pris.
Mobiltefonen har en stor display med ett punch hål som sitter centralt längs ovansidan av displayen och rymmer selfiekameran.
Poco F4 har en glasbaksida men kanterna är gjord av plast och dessa kanter är raka vilket gör att mobilen ser ganska kantig ut.
Det glänsande bakstycket är attraktivt och känns passande premium men är samtidigt också är en fingeravtrycksmagnet. Var därför förbered på att torka rent telefonen hela tiden. Den rektangulära kameramodulen sitter i det övre vänstra hörnet och sticker ut ett par millimeter från ytan.
Den här mobiltelefonen har stereohögtalare som är Dolby Atmos certifierade men saknar hörlursuttag.
Det finns även en infraröd sändare på ovansidan så Poco F4  kan användas som fjärrkontroll.
Powerknappen och volymknappen är installerade på mobiltefonens högra långsida. Det sitter en fingeravtryckssensor inbyggd i Powerknappen och mobilen kan också låsas upp via en effektiv Face Unlock funktion.
Det finns tre färger att välja mellan. Silver, svart och grönt.
Telefonen har en IP-53 Certifiering vilket gör den damm och stänkbeständig men inte riktigt vattentålig. 


Poco F4 5G har en AMOLED display på 6,67 tum med 1080×2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 395 PPI (pixlar per tum) och displayen har bildförhållandet 20:9.
Den här telefonen har en display med variabel uppdateringsfrekvens, vilket innebär att den kan växla mellan 60Hz och 120Hz beroende på vilken uppgift mobiltefonen utföra för tillfället. Detta innebär en smidig gaming upplevelse men en lägre uppdateringsfrekvens vid andra tillfällen för att minska strömförsörbrukningen.
Poco F4 använder en åttakärnig Snapdragon 870 processor på 3 GHz. Det är inte riktigt den färskaste topp processorn men den ger smidig prestanda och är mycket kapabel med gott om kraft.
Den beprövade processorn ger flaggskepps prestanda och Poco F4 hanterar lätt alla mobilspel man kan tänkas vilja spela.
Allt från Asphalt 9: Legends till spel som Call Of Duty Warzone Mobile, Lost Light, Apex Legends och PUBG:New State är möjliga att spela utan några som helst problem.
Denna smartphone finns i två konfigurationsvarianter varav den med svagare prestanda kommer med ett RAM minne på 6 GB RAM och ett internminne på 128 GB  medan den bättre erbjuder ett RAM minne 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
Poco F4 har tre kameralinser på baksidan med  en huvudkamera på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), en kameralins på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar.
Selfie kameran är på 20 Megapixlar (vidvinkel lins). 
De bilder man tar har levande färg och blir naturliga med bra kontrast och det finns en enorm mängd detaljer. Kamerakvaliteten är hyfsat bra överlag även om det inte handlar om den allra högsta kamerakvaliteten. 
Operativsystemet är Android 12 med Xiaomis egen skinn MIUI 13 som ett lager ovanpå. Systemet erbjuder massor av anpassningsalternativ och undviker ett rörigt användargränssnittet eller överdriven bloatware.
Poco F4 har samma batteristorlek på 4500 mAh som föregående modell Poco F3 men erbjuder snabbare laddning på 67W som medför att batteriet kan laddas helt fullt på trettioåtta minuter enligt tillverkaren.
Detta är en smartphone med en solid konstruktion och jag gillar dess design som både är enkel och snygg. 
Den är förutom det också en mobiltelefon som  är mer prisvärd och därmed blir idealisk för den som letar efter en allround mobil till ett mer överkomlig pris.
En Poco F4 5G kostar från 4800 kronor och för de pengarna får man en väldigt bra smartphone. 
Men existerar det bättre mobiltefoner för samma pris? Man kan förmodligen hitta en mobil som har bättre prestanda men för att kunna hitta denna måste man leta. Läsa recensioner, jämföra olika mobiltefoners specifikationer och funktioner kontra kostnad för att finna bästa möjliga telefon för pengarna. 
Allt för många människor där ute beställer mobiltefoner på impuls utan att fatta ett välgrundat beslut. Se alltid till att vara en medveten mobilköpare.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?