OnePlus Nord N 300

OnePlus är ett populärt mobilmärke för teknik entusiaster ute i världen. Ofta på grund av värdet deras mobiltefoner har att erbjuda. Vem gillar inte att få en väldigt bra mobiltefon men till en lägre kostnad när man jämför med en motsvarande smartphone.
OnePlus Nord N300 är en av deras senaste mobiltefoner och den har en blockig konstruktion med platta kanter runt sidorna.
Kanterna runt telefonen ser vid en första anblick ut att vara av aluminium men är i verkligheten gjord av plast. Det är faktiskt så att hela chassit på OnePlus Nord N300 är tillverkad av plast vilket är väldigt vanligt för smartphones i den här mobiltelefon kategorin.
Det bakre plaststycket har en lätt strukturerad sandstens finish vilket medför att den högblanka kameramodulen drar till sig uppmärksamhet.
Denna smartphone har ett 
hörlursuttag i underkant tillsammans med USB Typ C laddningsporten och en högtalare. Powerknappen på höger långsida fungerar som fingeravtrycksläsare och på vänster långsida hittar man volymknappar och SIM korts facket.

Displayen är en LCD display på 6,56 tum med 720×1612 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på låga 269 PPI (pixlar per tum) vilket är lite för lågt för en så här stor display.
Displayen är tillräckligt bra för att man ska kunna titta på YouTube videor utan större problem men jag skulle inte välja den här mobiltelefonen för att titta på streamad film i många timmar eller för att spela tekniskt avancerade mobilspel. 
Processorn under chassit är en åttakärniga Dimensity 810 processor på 2,4 GHz som är långt ifrån den allra kraftfullaste där ute men den klarar enkelt av dagliga arbetsuppgifter. Det finns inga som helst problem med att besöka sociala medier som Facebook, Instagram och Twitter och lätt spelande är även fullt möjligt ifall man inte har allt för höga krav. 
OnePlus Nord N300 kommer med ett RAM minne på 4GB vilket är ganska normalt för moderna Android mobiler inom denna kategori så det är lite av en standard för prisklassen. Internminnet är på 64 GB och mobiltefonen har plats för ett minneskort på upp till otroliga 1 TB. Ett inbyggt minne kan för en del användare vara helt okej men det är alltid bättre med mer internminne. Varje gång man installerar appar och dessa appar uppdateras och själva operativsystemet uppdateras sker det kontinuerligt och när så sker förbrukas en del av det inbyggda minnet. Har man då en liten mängd internminne redan från början blir minnet på kort tid fullt vilket på sikt leder till problem. Mobiltefonen blir seg och låser sig när internminnet börjar ta slut. Att mobilen råkar ha plats för ett microSD kort innebär inte att det fullt ut kan kompensera för en liten mängd inbyggt minne.
Selfie kameran i fronten sitter i en flärp i displayens överkant och är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Mobiltefonen har två kameror på baksidan och den övre av de två bakre kamerorna är en kameralins på 48 Megapixlar (vidvinkel lins). Den nedre kameran är bara en djupsensor på 2 Megapixlar vars syfte är att hjälpa huvudkameran med fokus och bokeh effekter.
Bildkvaliteten när det gäller huvudkameran är godkänd även om det är uppenbart att det här är ett ställe där OnePlus snålat in lite för att nå priset på 230 Euro. I svagt ljus är färgerna inte särskilt livfulla eller skarpa och resultatet blir inte lika bra som de blir i optimalt ljus.
Batteriet är på 5000 mAh och klarar av en och en halv dag till två dagars blandad användning med något mer blygsamt resultat i högprestandaläge. Batteriet har stöd för snabbladdning på 33W.
OnePlus är en mobiltillverkare som först dök upp på telefonmarknaden med ett exklusivt flaggskepp för nästan 10 år sedan. Sedan dess har varumärket vuxit till att bli en stor och populär mobiltillverkare känd bland de mer kunniga mobiltefon användarna.
Just denna modell säljs inte här i Sverige men det finns många andra modeller av samma tillverkare som säljs här och OnePlus har under flera års tid lanserat mobiltefoner i Sverige.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?