Nothing Phone 1

Nothing lanserade Nothing Phone 1 tidigare i år och det är en solid debut från en nystartad mobiltillverkaren.
Detta är helt enkelt en bra smartphone med ett genomskinligt bakstycke och anständiga specifikationer även om den bland allmänheten Inte precis är känd.
Mobiltefonens design är väldigt unik och mer av ett försäljningsargument än någon av specifikationerna då detta är en smartphone  designad för att fånga uppmärksamhet. Den sticker definitivt ut i mängden av mobiltefoner på marknaden och bör väcka intresse hos personer som ser den.
Mobilen är täckt av glas både på framsidan och baksidan och kanterna är av metall men baksidan är som sagt genomskinlig. På grund av detta visar den en del interna komponenter och förutom detta finns det även ett mönster av LED ljus på baksidan.
Dessa rader av vita lysdioder är designade för att lysa upp i olika mönster för att meddela användaren om olika saker som aviseringar, vilken av användarens kontakter som ringer och mobiltelefonens laddningsstatus.
Den genomskinliga baksidan har två kameralinser, och den framåtvända kameran är lokaliserad i ett punch hål längst uppe till vänster i displayens överkant. Fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta vilket är en modern placering av fingeravtrycksläsare.

Den här mobiltelefonen har en AMOLED display på 6,55 tum med 1080×2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 402 PPI (pixlar per tum). Bildförhållandet är 20:9 så telefonen är mer långsmal och den skyddas av Gorilla Glas 5 och inte Gorilla Glas Victus som är den senaste versionen. 
Nothing Phone 1 har en åttakärnig Snapdragon 778G Plus processor på 2,5 GHz under chassit och den processorn gör att mobilen hamnar i övre mellansegmentet. Processorn är tillräckligt kraftfulla och effektiva för att man ska kunna spela även mer tekniskt krävande mobilspel utan större problem. 
Instegsmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB men det existerar även andra bättre varianter. Dessa har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB samt ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB.
Det finns ingen plats för ett microSD kort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka i efterhand. 
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter två kameralinser på 50 Megapixlar. Den ena är en vidvinkel lins och den andra är en ultra vidvinkel lins. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator och en LED blixt
Vid allmän användning kommer kamerans prestanda att vara mer än tillräckligt för de flesta av oss
Operativsystemet är Android 11 med tillverkarens egna skinn som ett lager ovanpå men systemet är nästan helt rent.
Glyph ljusen på baksidan har sin egen sektion i telefonens inställningar från vilken man kan konfigurera hur mycket man vill att de ska lysa  när man till exempel får ett meddelande.
Telefonen är utrustad med ett 4500 mAh batteri som har stöd för snabbladdning på 33W. Detta gör att enheten kan återgå till femtio procent laddad efter 30 minuter och bli fulladdad på 70 minuter.Batteritiden på Nothing Phone (1) är ganska bra, och beroende på användning kan detta vara en smartphone som räcker en hel dag för de flesta.
Nothing Phone 1 kanske inte är en utmanare till årets telefon men den är lyhörd, kommer med bra specifikationer och klarar av allt man kan begära av den. Kamerorna producerar några hyfsat snygga och skarpa bilder och hela paketet är väl  avrundat.
Om man letar efter en bra mobiltefon med prestanda i kategorin övre mellansegmentet, rent operativsystem och en fantastisk design som man kan stoltsera med offentligt är Nothing Phone 1 ett utmärkt alternativ.
Mobiltefonen kostar 4990 kronor och det priset gäller modellen med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB men för 500 kronor mer kan man få den bästa möjliga varianten med både mer RAM minne och internminne. Jag personligen skulle satsa den lilla summan extra för att få en mobil med bättre prestanda.
Det visar med all tydlighet hur viktigt det faktiskt är att vara en medveten mobilköpare. Ifall man tror att alla mobiltefoner endast släpps i en enda variant är risken för felköp väldigt stor. Läs därför recensioner, jämför specifikationer, funktioner och pris innan du bestämmer dig för vilken mobil du ska välja. Undvik impulsköp!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?