Realme 10

Realme 10 erbjuder en platt display med någorlunda tunna ramar i tre riktningar men hakan är tjockare vilket är en vanlig design hos mobiltefoner inom denna kategori. Den här mobiltelefonen hamnar inom kategorin budgetmobiler i mellansegmentet.
Mobiltefonen har en sidomonterad fingeravtrycksläsare istället för en som sitter under displayens yta men båda är lika användbara.
Hörnen där kanterna möts är lätt böjda. Bakstycket är tillverkad av plast med en glittriga, blänkande beläggning som reflekterar ljuset på olika sätt beroende på vinkel. Framsidan är skyddad av Gorilla Glass 5.
Både kanterna runt telefonen och baksidan är helt plana men hörnen på kanterna är avrundade.
Den här smartphonen är en damm och fingeravtrycksmagnet så det är bättre att använda ett fodral även om det döljer en del av effekten av baksidans utseende.
På höger långsida finns en volymknapp och en Powerknapp med inbyggd fingeravtrycksläsare som fungerar snabbt och exakt. Face Unlock finns också men det är en mindre säker upplåsnings metod.

Realme 10 har en AMOLED display på 6,4 tum på 1080×2400 pixlar och den har ett bildförhållande på 20:9. Pixeltätheten hamnar på 411 PPI (pixlar per tum) och displayen har en bilduppdaterings frekvens på 90Hz. 
Färgerna är levande och har väldigt bra svärta. Betraktningsvinklarna är perfekta och läsbarheten i solljus är bra.
Realme 10 använder en  åttakärnig MediaTek Helio G99 processor på 2,2 GHz vars prestanda överlag är utmärkt. Om man spelar tekniskt krävande mobilspel som till exempel PUBG:New State , Lost Light , Call Off Duty Mobile  eller Apex Legends Apex kan mobiltefonen under högre aktivitet lagga emellanåt men oftast upplever man inga som helst problem.
Realme 10 är snabb när man använder den för att utföra grundläggande uppgifter och kommer att hjälpligt drivs nästan alla mobilspel. Men förvänta dig alltså inte toppprestanda, grafiken kommer ofta att vara på en lägre nivå.
Den här mobiltelefonen existerar i flera olika varianter så var extra noga med att läsa igenom specifikationerna på just den variant du funderar på att beställa innan du gör din beställning. Detta för att undvika felköp.
Basmodellen har ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB men de bättre varianterna har ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 128 GB, ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB, ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB samt slutligen värsting modellen med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
Ett RAM minne på 8 GB RAM är en imponerande mängd när det gäller mobiltefoner i mellansegmentet och det finns inga problem med att starta om applikationer när man växlar mellan dem.
Den främre kameralinsen är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter två kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) och en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Vid väl upplysta miljöer ligger bildkvaliteten hos Realme 10 på en hög nivå då bilderna är mycket fina och tydliga så och de flesta användare kommer att vara nöjda med de bilder man tar.
Denna smartphone kommer med operativsystemet Android 12 med tillverkarens egna skinn Realme UI 3.0. Det kommer att släppas minst två stora uppdateringar för denna smartphone, potentiellt fler beroende på hur aktiv mobiltillverkaren blir i framtiden.
Realme 10 drivs av ett batteri på 5000 mAh batteriet stöder snabbladdning på 33W vilket innebär att det kan laddas femtio procent fullt på tjugoåtta minuter.
Det finns såklart bättre mobiltelefoner för de som vill ha bättre prestanda men Realme 10 har rätt balans mellan pris och prestanda och kommer att gillas av de som letar efter en prisvärd men ändå kraftfull mobiltefon.
Se alltid till att vara en medveten mobilköpare och undvik att beställa en ny smartphone på impuls. Läs recensioner, jämför olika mobiltefoners specifikationer och funktioner innan du bestämmer dig. Det är dessvärre allt för vanligt att folk endast utgår från design och pris när de väljer smartphone vilket förstås inte direkt är någon bra ide. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?