Razor Edge gaming surfplatta

Razer Edge är en kraftfull Android surfplatta designad för molnspel men den har inte någon gaming design. 
Chassit och konstruktionen av Razer Edge är typisk för de flesta surfplattor.
Ramarna runt displayen är rejält tjocka vilket är lite synd eftersom tunna ramar är att föredra ur en estetisk synvinkel.
Det är en stor surfplatta men den är extremt tunn och lätt för att alla som spelar på distans kan spela seriöst.
På baksidan av surfplattan som är gjord av en coola svart aluminium som syns Razers distinkta logotyp, med tre sammanflätade ormar som lyser grönt när surfplattan aktiveras.
I surfplattans nedre kant sitter en 40 stiftskontakt flankerad av stereohögtalare och två pinnhål, som används för att låsa Edge i dess dockningsstation och kontrolltillbehör.
Surfplattan kommer att levereras med Razer Kishi V2 Pro vilket är en något modifierad version av Razer Kishi V2. Denna förbättrade kontroller kommer med en dedikerad hörlursutgång och haptik och passar såklart Razers surfplatta perfekt.
Surfplattan passar perfekt in i gamepadens frästa aluminiumram, säkrad med en fjäderbelastad mekanism på tillbehörets nedre kant.

Razor Edge har en AMOLED display på 6,8 tum med 1080×2400 pixlar och displayen har en bilduppdaterings frekvens på upp till 144 Hz vilket garanterar ett bra flyt när man spelar spel på den. Displayen ser ganska bra ut, med starka färger, rent vitt och djup svärta.
Det finns inget hörlursuttag i själva surfplattan istället hittar du denna port på Kishi v2 Pro kontrollern. Vilket är ett tillbehör som när man kopplar ihop surfplattan och kontrollern ger funktioner som fysiska knappar att styra spel med.
Detta är en väl fungerande surfplatta som körs på Android 12 och har en ny Qualcomm topp processor under chassit så det är inte förvånande att enheten fungerar bra när det gäller att bearbeta även snabba skärmberöringar. Surfplattan kommer med Game Pass, Nvidia GeForce och Steam Link förinstallerade. Eftersom det är en Android surfplatta kan man också installera spel från Play Store ifall man skulle vilja det.
Nya Razer Edge  kommer med en Snapdragon G3x Gen 1 processor på 3 GHz och Nvidia GeForce grafik kort, som medför att den klarar även krävande spel som till exempel Halo Infinite, Call Of Duty Warzone 2 och Destiny 2.
Den här processorn och borde ge mer än tillräckligt med kraft med tanke på att man mest kommer att streama spel direkt till surfplattan via nätet även om det naturligtvis också är möjligt att spela de mer tekniskt krävande mobilspelen med maskinen.
Med en diskret Nvidia GT 640M LE GPU är den här enhetens grafiska hästkrafter helt oöverträffad när det gäller kategorin surfplattor.
RAM minnet är på 8 GB och det inbyggda minnet är på 128 eller 256 GB beroende på vilken variant man väljer.
Razor Edge är en av de få surfplattorna på marknaden idag som erbjuder samma högkvalitativa grafik som riktiga gaming datorer.
Den här surfplattan är i grunden en fullständig speldator i tablettform. Tillräckligt kraftfull för att spela dagens moderna online multiplayer spel och mångsidig nog för mobilspels klassiker som PUBG:New State, Call Of Duty Mobile, Lost Light och Apex Legends Mobile. Det finns sex ventiler på baksidan av enheten för att hålla allt svalt, vilket innebär att det finns aktiv kylning med en intern fläkt. 
God batteritid är avgörande för en enhet som denna det inbyggda batteriet på 5000 mAh kommer förhoppningsvis att räcka till för längre spelperioder. När det kommer till just batteritid kan Razer Edge möta kraven från avancerade spel, applikationer och alla former av multimedia. Om du spelar ett spel kan surfplattan hålla igång i upp till 4 timmar. Man kan förvänta sig att få en episk spelupplevelse när man spelar på Razor Edge men smakar det så kostar det. 
Denna kraftfulla surfplatta  kommer att åtminstone i början endast att lanseras i USA i Januari 2023 och kan när den släpps köpas exklusivt från Razer Store för 399 dollar. Det motsvarar ungefär 4460 kronor exklusive svenska momsen. Razer Edge blir alltså inte direkt någon billig surfplatta om den någon gång i framtiden lanseras här i Sverige.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?