Mobiltelefoner med väldigt bra batteritid.

Oavsett vad man letar efter hos en smartphone är en viktig detalj att man vill äga en mobil med en anständig batteritid.
Det är inte bra att ha en mobiltelefon med en fantastisk display som gör filmtittande till en underbar upplevelse, en kraftfull processor som klarar av de mest krävande mobilspelen eller en förstklassig kamerakvalitet som tömmer batteriet på en otroligt kort tid. Om telefonens batteri nästan blir helt tomt efter bara några timmars användning. För vissa är lång batteritid extra viktigt oavsett om det rör sig om en person som har sin mobil för att hålla kontakten med någon eller om man är en person som vill ge sig ut och är borta från en strömkälla i dagar i taget.
Eftersom en smartphones batteritid är så viktig för många användare använder sig mobiltelefontillverkare av allt större batterier för att hålla sina enheter igång. Det är idag inte ovanligt att se mobiltelefoner med massiva 5000 mAh batterier. Det existerar till och med flaggskepps mobiler med så stor batterikapacitet men det är mer vanligt hos budgetmobiler. Men stora batterier betyder räcker inte alltid för att ge långvarig användning utan det behövs även en väl optimerad strömhantering för att mobilen ska hamna bland de mobiler som har bäst batteritid. Mobiltefoner som Samsung Galaxy S22 Ultra  och Google Pixel 7 Pro platsar inte  på listan över smartphones med väldigt bra batteritid. Detta trots att de båda två har batterier på 5000 mAh.
Ifall batteritiden är en prioritet för dig och du är en lätt användare som inte använder din smartphone ofta under dagen bör du satsa på att skaffa en billig mobiltelefon. En dyrare flaggskepps mobil drar alltid mer ström på grund av att en superskarp display av högsta kvalitet och en extremt kraftfull processor behöver mycket ström för att hålla igång. Kan du leva med en mindre skarp display, en sämre kamerakvalitet och en svagare processor blir det lättare att hitta en riktig batterikung.
Man kan naturligtvis ladda sin mobiltelefon under dagen eller bära runt på en powerbank för att ladda sin telefon när man är borta från vägguttaget men om man inte vill eller kan göra så är följande mobiltelefonerna de man bör titta på.


Nokia XR20

Motorola Defy (2021)

Motorola G Power (2022)

Google Pixel 5A

Asus Zenfone 9 

OnePlus Nord N20 5G

Apple iPhone 13 Pro Max

Samsung Galaxy M31

Sony Xperia 10 IV

Sony Xperia 10 III

Realme 9 4G

Poco M4 Pro 4G

Poco X4 Pro 

När man ska fattar sitt beslut om vilken mobiltefon med bra batteritid man bör välja är det bäst att titta på batteristorleken (mAh) eftersom det ger en indikation på hur länge mobiltefonen i fråga klarar av att vara igång på en laddning. Men andra faktorer som påverkar batteritiden är display storlek och displayens upplösning (pixlar per tum), processorns kraft och energieffektivitet spelar också en stor roll för batteritiden. 
Det är naturligtvis oerhört viktigt att aktivt välja sin mobiltelefon och inte fatta ogenomtänkta beslut. Skaffa aldrig någonsin en ny smartphone på impuls. Då detta garanterat oftast leder till felköp.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?