OnePlus Nord CE 2 Lite

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G är en solid prisvärd smartphone men den finner sig överträffad av OnePlus Nord CE 2  som är en bättre mobiltefon överlag.
När man som mobiltillverkare vill hålla kostnaderna nere för att få ett konkurrenskraftigt pris blir man naturligtvis tvungen att kompromissa. Det finns i det här fallet till exempel ett chassi konstruerat av plast istället för ett bakstycke i glas och mono istället för stereoljud. 
Denna budgetmobil i mellansegmentet har kanter av plast och som sagt ett bakstycke av plast och baksidans övre del har svaga tunna vertikala linjer som sträcker sig över mobiltelefonens bredd och kameramodulens höjd.
En fingeravtrycksläsare är integrerad i Powerknappen på höger långsida. Den är lätt att hitta och nå eftersom den är något infälld i kanten.
Fingeravtrycksläsaren svarar mycket snabbt och fungerar tillförlitligt så mobiltefonen låses upp nästan utan fördröjning när fingret placeras på den.
OnePlus Nord CE 2 Lite 5G är en större och tyngre telefon än OnePlus Nord CE 2 5G.

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G har en stor display på 6,59 tum display med ett punch hål i det övre vänstra hörnet för den främre kameralinsen. Detta är dock en LCD.display och inte en AMOLED. Displayen har 1080×2412 pixlar och en pixeltäthet på 401 PPI (pixlar per tum). Den här mobiltelefonens display har en bilduppdaterings frekvens på 120 Hz.
Ifall du är någon som brukar använda din smartphone för att titta på filmer, TV serier eller YouTube under många timmar åt gången skulle det vara bättre att välja OnePlus Nord CE 2 istället.
Mobiltelefonen kommer med en åttakärnig Qualcomm Snapdragon 695 processor som på 2,2 GHz.
Kraften hos denna processor är tillräcklig för att driva de flesta appar utan större ansträngning och det gäller även när man spelar mobilspel. 
Den erbjuder en bra budgetprestanda och processorn ger en bra energieffektivitet men det rör sig definitivt inte om en av de mest kraftfulla processorerna på marknaden. 
Man behöver dock inte en flaggskepps mobil för att få en väldigt bra upplevelse.
Instegsmodellen kommer med ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB och den bättre varianten har ett RAM minne på 8 GB med ett inbyggt minne på 256 GB.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Bilder tagna med huvudkameran är imponerande i dagsljus men blir inte alls lika bra när man tar bilder i mörkare miljöer. Färgerna är djupa och levande utan att se allt för onaturligt ut och man får gott om detaljer.
Batteriet är på 5000 mAh och har stöd för snabbladdning på 33W. Batteriets storlek  räcker för att använda mobilen under en hel dag med måttlig användning.
När det här blogginlägget publiceras kostar en OnePlus Nord CE 2 Lite 2190 kronor och det är ett bra pris med tanke på vad man får för pengarna men en OnePlus Nord CE 2  kostar endast 300 kronor mer och det är en bättre smartphone.
Detta är ett utmärkt exempel på varför det är så viktigt att undvika att beställa en ny smartphone på impuls utan att först titta på specifikationer och funktioner. Att endast gå efter pris och design är helt enkelt idiotiskt.
Se till att alltid vara en påläst mobilköpare . Läs recensioner och jämför specifikationer och pris för att hitta bästa möjliga mobiltefon inom din budget.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?