Nokia C22

Nokia C22 är en budgetmobil som presenterades den 25 Februari 2023. Mobiltelefonen är en budgetvänlig smartphone med 4G anslutning och funktioner som gör den lämplig för den lättare användaren.
Den stora displayen har relativt tjocka ramar runt om och i displayens överkant sitter en tårdrops formad flärp där selfie kameran är lokaliserad.
Den strukturerade baksidan är gjord av plast och det samma gäller kanterna runt mobiltelefonen men den kändes solid i handen och ser helt okej ut rent designmässigt.
Mobilen levereras med en bakmonterad fingeravtrycksläsare som låser upp mobiltelefonen snabbt och smidigt i stort sett varje gång.
Nokia C22 har en IP53 Certifiering vilket innebär att den har en stänk och dammtålig design vilket är en extra fördel för den här telefonen.
Denna smartphone lanseras senare i år i två färger. Midnight Black och Sand.
Det är många människor där ute som felaktigt tror att mobilmärket Nokia inte längre existerar men det är en felaktig uppfattning. Det är sant att Nokia gjorde ett uppehåll på några år efter att Microsoft lade ner sin mobilsatsning men det har i dagsläget lanserats en mängd mobiltelefoner under flera år.

Nokia C22 kommer med en LCD display på 6,5 tum med 720×1600 pixlar och har ett bildförhållande på 20:9. Telefonens pixeltäthet hamnar på 270 PPI (pixlar per tum)vilket är lite i lägsta laget men det är förståeligt med tanke på dess pris. Displayen duger dock gott och väl för personer som mest använder sin mobiltelefon för att ringa samtal, surfa på nätet och läsa någon kort artikel och titta på YouTube videor en liten stund. Om man vill ha en mobil lämplig som multimedia enhet behöver man satsa lite mer pengar och istället skaffa sig en budgetmobil i mellansegmentet eller ännu högre upp i kategori trappan.
Under chassit sitter en åttakärnig 
Unisoc 9863A1 processor och det är inte direkt någon superkraftfull processor som med lätthet klarar av de mest tekniskt krävande arbetsuppgifterna. Detta är en processor som klarar av lättare arbetsuppgifter som att surfa på nätet och titta på YouTube men räkna inte med att den ska klara av att driva avancerade mobilspel.
Denna budgetmobil arbete tillsammans med ett urval av antingen ett RAM minne på 2 GB och ett internminne på 64 GB eller ett RAM minne på 3 GB och ett inbyggt minne på 64 GB. Minnesmängden kan utökas upp till 256 GB via ett microSD kort men appar och uppdateringar av dessa kan inte sparas på minneskortet.
Operativsystemet är Android Go Edition vilket är en lättare version av Android 13 och som dessutom är en mycket ren versioner som nästan helt saknar tillägg. Systemet är alltså helt så som Google har tänkt sig. De flesta känner väl till att det är Google som äger operativsystem Android?
Kameramässigt har Nokia C22 en enkel huvudkamera på 13 Megapixlar (vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar på baksidan.
Kamerorna har autofokus och LED blixt.
Det sitter en kameralins på 8 Megapixlar  placerad inuti flärpen överst på displayen.
Nokia C22 kan fånga bilder med skarpa detaljer i alla ljusförhållanden men de håller förstås inte samma höga kvalitet som de kameralinser som sitter i flaggskepps mobiler. Man får oftast det man betalar för.
Mobilen har ett stort batteri på 5000 mAh som stöder laddning på 10W. Batterikapaciteten är imponerande för en budgetmobil och kan ge tillräckligt med ström för att hålla i igång mobiltelefonen mer än en dag på en laddning. I bästa fall i upp till tre dagar vid lättare användning.
Nokia C22 är en prisvärd smartphone som erbjuder grundläggande funktioner som passar för dagligt bruk. Detta är en billig smartphone som ger bra värde för pengarna samt som kan möta behoven hos dem med en stram budget. Den stora nackdelen är dock den något begränsade minnesmängden. Om man vill ha en smartphone av märket Nokia och inte vill eller kan spendera så mycket pengar vore faktiskt en Nokia C32 ett bättre alternativ men den kostar en aning mer. Man bör i så fall välja den bästa varianten med mer inbyggt minne.
En Nokia C22 kostar från 1690 kronor och det är en helt okej kostnad med tanke på vad man får för pengarna men det finns bättre alternativ för bara några hundralappar mer så det är mer fördelaktigt att satsa bara lite mer pengar för att hitta något betydligt bättre.
Men för att lyckas med det behöver man vara en medveten mobilköpare och undvika impulsköp. Läs recensioner och jämför specifikationer, funktioner, konstruktion och pris för att finna bästa möjliga smartphone inom din budget. Gå definitivt inte endast på pris och design när du ska välja mobiltelefon.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?