Tap Tap

Om du är en mobilspelare som spelar många olika mobilspel och har ett intresse för den här typen av spel har du förmodligen hört streamers och YouTubers nämna något som kallas TapTap.
Detta är en tredjeparts mobilspelbutik som har sitt ursprung i Kina. Plattformen tillåter användare att ladda ner och upptäcka okända mobilspel och engagera sig inom gemenskapen. Plattformen grundades 2016.
Den här spelbutiken liknar Google PlayStore och Apples AppStore. Det som gör den här spelbutiken unik är dess varierade utbud och  här kan man hitta unika mobilspel som varken finns att ladda ner från Google PlayStore eller AppStore.
Jag använder personligen denna tredje part spelbutik för att ladda ner mobilspel som jag annars inte har tillgång till.
För er som använder iPhone är Tap Tap knappast något bra alternativ på grund av att ert operativsystem är mer låst än för oss som använder mobiltelefoner med operativsystemet Android. Det är nämligen svårt om inte omöjligt för en iOS användare att ladda ner spel från Tap Tap.

TapTap har varit på ganska populär under de senaste åren även om butiken fortfarande är relativt okänd hos de flesta västerländska mobilspelarna. Den största fördelen är att de har exklusiva spel som till exempel Disorder, Hyper Front, Project Bloodstrike och CRSED: Cuisine Royale som inte finns varken i Google PlayStore eller AppStore. En del av de spel som finns för nedladdning där kommer aldrig att bli allmänt tillgängliga och vissa kommer till spelbutikerna men långt senare. 
Man kan till och med hitta äldre mobilspel som har tagits bort från PlayStore för flera år sedan och det är också möjligt att upptäcka offline mobilspel som Suicid Squad: Special Ops, Rise Of Demons och Carnage Wars.
På Tap Tap finns också möjligheten att förregistrera sig för kommande mobilspel som till exempel Arena Breakout och Warzone Mobile. Men Tap Tap inte bara ger förmånen att tidigt kunna förhandsregistrera sig utan man får även tillgång till gaming videos och en communitysektion för varje spelsida. TapTap är ett bra alternativ till Google PlayStore för att täcka dina spelbehov.
Genom den här appen har jag haft möjlighet till att spela både Lost Light och Pockemon Go långt innan de spelen lanserades i Sverige. 
Jag använder den här appen minst lika mycket som jag använder Google PlayStore. Jag tycker att den är mycket mer användarvänlig när jag letar efter nya mobilspel att spela och den visar spel på ett mycket bättre sätt. Många spel har recensioner från användare och spelare kan lätt bli involverade.
TapTap är säkert för nedladdning av mobilspel in form av APK filer och man kommer vanligtvis inte ha några problem med spelen man laddar ner. 
Att ladda ner APK filer från nätet innebär dock alltid en risk så för att undvika virus i din mobiltelefon bör du endast ladda ner filer från sidor du känner till. 
Om du har spelat ett gäng mobilspel och har börjat att tröttna så du vill hitta fler unika mobilspel är appbutiker som TapTap ett bra alternativ. 
Jag använder den inte alltid för att installera spel men när jag letar efter något svårt att hitta är det mitt första val.
TapTap är inte tillgängligt på Google PlayStore utan man måste hitta appen i form av en APK fil från internet. Det bästa är att installera den från Tap Taps egna hemsida.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?