Samsung Galaxy A34

Samsung Galaxy A34 ser ut att vara ett bra alternativ för budgetfokuserade köpare.
Det finns en liten droppformad flärp längst upp på displayen som rymmer selfiekameran.
Medan baksidan av mobiltelefonen ser riktigt premium ut matchar framsidan inte riktigt det höga intrycket på grund av den droppformade flärpen. En budgetmobil i mellansegmentet som kommer med en daterad flärp ger inte ett bra intryck. Samsung borde ha använt sig av ett punch hål istället. 
Det sitter en optisk fingeravtrycksläsare under displayens yta vilken låser upp mobiltelefonen snabbt och korrekt.
Den högra långsidan av mobilen har en Powerknappen och volymknappar medan den vänstra långsidan är ren. Överkanten har SIM kortplatsen och nederkanten har USB Typ C porten och den primära högtalaren.
Man har valt att använda samma kamera design som flaggskeppen i Samsung Galaxy S23 serien. Designjusteringen gör att mobiltelefonen ser mer premium ut än den är men när man plocka upp den och känner att baksidan är av plast den påminns man om det billiga priset. Den matta baksidan av Samsung Galaxy A34 må se ut som om den är gjord av glas men i själva verket är den som sagt gjord av plast.
Denna smartphone har stereo högtalare men saknar tyvärr hörlursuttag.
Den har en IP67 certifiering som innebär att den kan vara på upp till 1 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Samsung Galaxy A34 finns i fyra färger. Grafit, silver, lime och violett.

Displayen är en AMOLED display på 6,6 tum med 1080×2340 pixlar och har en pixeltäthet på 390 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 19:5 samt har en bilduppdaterings frekvens på upp till 120Hz.
Displayen är av bra kvalitet och borde duga bra för att titta på streamade filmer, titta på YouTube videor och spela mobilspel.
Samsung Galaxy A34 har en åttakärnig MediaTek Dimensity 1080 processor under chassit. Denna processor ligger i mellanklass och är hyfsat kraftfull så den klarar av att driva avancerade mobilspel utan större problem men med det sagt kan man naturligtvis inte förvänta sig samma höga spelupplevelse som när man spelar på en betydligt dyrare flaggskepps mobil.
Basmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB men det existerar även två bättre varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB och ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB. Samtliga varianter har plats för ett minneskort på upp till 1 TB. Att denna smartphone kan utöka minnesmängden så pass mycket är en av dess största fördelar.
Samsung Galaxy A34 har en trio kameror på baksidan som består av en huvudkamera på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 5 Megapixlar.
Kamerorna kommer med PDAF, optisk bildstabilisering och LED blixt.
Selfie kameran är på 13 Megapixlar (vidvinkel lins).
När det gäller kamerorna är det ett av de områden som utnyttjas för att hålla priset nere på telefonen. Kamerorna klarar av att erbjuda tillräckligt bra bilder för att de ska kunna laddas upp på sociala medier men det finns flera mobiltelefoner inom samma kategori som har bättre kamerakvalitet.
Batteriet har samma kapacitet på 5000 mAh som förra årets modell och har också laddning på 25W som levererar full laddning på åttiotvå minuter och 50 procent på en halvtimme.
Samsung hävdar att det stora batteriet och den ganska strömsnåla processorn ska klara att hålla igång mobiltelefonen i cirka två och en halv dag på en laddning.
Samsungs senaste budgetmobil i mellansegmentet gör blygsamma förbättringar av nyckelområden som display, batteritid och prestanda som kan göra den till ett mer lockande val för konsumenter på jakt efter en fantastisk lite billigare smartphone 2023. 
Den sitter i ett prisvärt läge, inte riktigt i toppen av Samsungs mellanklassalternativ men lyckas ändå erbjuda några attraktiva funktioner.
En Samsung Galaxy A34 med ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB kostar 4590 kronor och det är ett helt okej pris med tanke på vad man får för pengarna.
Som en jämförelse kan man få en Google Pixel 6a för samma pris eller ifall man letar till ett lägre pris och den mobiltelefonen är i mina ögon mer intressant. Den har mycket bättre kamerakvalitet, ett rent operativsystem och den är dessutom en flaggskepps mobil och inte en budgetmobil i mellansegmentet.
Var alltid en medveten mobilköpare. Beställ aldrig någonsin en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på specifikationer, funktioner och konstruktion. Läs recensioner och jämför olika mobiler som ligger inom din budget så att du gör ett klokt val.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?