OnePlus 11R

OnePlus 11R är den senaste i mobiltillverkaren OnePlus utbud av strömlinjeformade flaggskepps mobiler framtagna för den indiska marknaden.
Dessa mobiltelenoner försöker i huvudsak fånga essensen av en flaggskepps mobil men gör några uppoffringar för att uppnå en lägre prislapp.
Den ser designmässigt nästan identisk ut med den nyligen lanserade och mycket dyrare OnePlus 11.
Framsidan av 11R har en display som är böjd på långsidorna. Den främre kameran är centralt monterad på toppen av OnePlus 11R jämfört med att den sitter i det vänstra övre hörnet på OnePlus 11.
Under displayens yta sitter en optisk fingeravtrycksläsare. Fingeravtrycksläsaren låser upp telefonen snabbt och korrekt och Face Unlock är också ganska tillförlitligt.
Kanterna runt denna smartphone är gjord av plast med en blank finish. På höger sida av mobiltelefonen finns Powerknappen tillsammans med volymreglaget. I överkanten  har vi en IR-blaster, som är ett överraskande tillägg till en OnePlus mobil. Med den kan man styra en del elektronik. Bland annat kan man använda sin smartphone som en TV kontroll.
På undersidan har vi USB Typ C laddningsporten, högtalargrillen och ett SIM kortfack.
Baksidan är täckt av glas och glaset hos av den svarta varianten har en matt struktur som lätt motstår fingeravtryck men som inte ger så mycket grepp.
På baksidan finns en enorm kameramodul. Den är här är cirkulär och inte fyrkantigt som förra årets OnePlus 10 Pro.
OnePlus 11R må se identisk ut med den dyrare OnePlus 11 men internt skiljer det sig mer åt.
Man får stereohögtalare med Dolby Atmos optimering och dessa stereohögtalare är kapabla till att ge ganska högt ljud och de låter bra. 24-bit/192kHz audio

OnePlus 11R har en AMOLED display på 6,7 tum med 1440×2772 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 451 PPI (pixlar per tum). Bildförhållandet är 20:9 så displayen är mer långsmal än den var hos smartphones för flera år sedan.
Displayen stöder en bilduppdaterings frekvens på 120Hz och har funktionen för automatisk växling.
OnePlus 11R 5G drivs av den mycket kapabla och kraftfulla Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 processorn. Denna processor kommer inte att leverera samma prestanda som den senaste Snapdragon 8 Gen 2 processorn men är fortfarande mycket kraftfull för de flesta praktiska användningsfall. Processorn är mer än kapabel att driva även tunga spel som New State Lost Light Genshin Impact  och Call Of Duty Mobile .
Basvarianten av OnePlus 11R har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB men det finns en annan variant som erbjuds med ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 256 GB.
Den finns ingen plats för ett minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare i efterhand. 
Man får OxygenOS 13 som är baserat på operativsystemet Android 13. OnePlus har lovat tre år med Android uppdateringar och fyra år av säkerhetsuppdateringar.
På baksidan sitter tre kameralinser på 
50 Megapixlar (vidvinkel lins), PDAF, OIS
8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 2 Megapixlar.
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering och LED blixt.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Under bra ljusförhållanden presterar huvudkameran på OnePlus 11R riktigt bra. Bilder har naturlig och korrekt färgåtergivning och detaljerna är ungefär så bra som man kan förvänta sig av en mobiltelefon inom den här kategorin av mobiltelefoner.
Batteriet på 5000 mAh är ett kraftpaket. OnePlus har genom åren lyckats tänja på gränserna för snabbladdning och batteriet har stöd för snabbladdning på 100W vis superVOOC laddning. Laddningshastigheten här är snabb och mobilen laddas från noll till hundra procent på cirka fyrtio minuter.
OnePlus 11R representerar företagets ursprungliga filosofi att erbjuda massor av premiumfunktioner till ett lägre pris vilket är något vi inte har sett på länge från denna mobiltillverkare.
Tyvärr kommer den här mobiltelefonen inte att säljas här i Sverige. Det är otroligt många mobilmärken och modeller som aldrig når den Europeiska marknaden och det existerar betydligt fler mobiltillverkare än vad allmänheten känner till. Vilket är synd eftersom man därmed går miste om många bra alternativ.
När du planerar att skaffa en ny smartphone är det viktigt att vara en medveten mobilköpare och undvik att beställa en mobiltelefon på impuls. Läs recensioner. Jämför specifikationer och funktioner hos olika mobiltelefoner inom din budget. För på så sätt undviker man felköp.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?