ZOZ: Final Hour

ZOZ: Final Hour är en kommande zombie slash-shooter från NetEase Games som för tillfället beta testas i ett antal länder icke inklusive Sverige. Detta är ett spel som kommer få många att minnas Left 4 Dead. 
Spelet utspelar sig i en farlig stad full av zombies som heter San Yager. Man är 15 spelare, som spelar rollen som legosoldat och vilka ska slåss mot varandra för att överleva. 
Som spelare är din huvuduppgift att gå in i staden för att samla Blood Crystal, en röd kristall som erhålls genom att döda några ovanliga zombies som kallas inkubators. Efter att ha samlat in tillräckligt ändras ditt uppdrag till att hitta en escape point för att därifrån evakueras från staden med en helikopter.
Detta enkla koncept vänds på huvudet av den unika mekaniken i att din spelkaraktär förvandlas till en zombie om du dödas av en sådan. Man kan alltså fortfarande spela samma karaktär men du kommer att ha ett nytt mål. Att döda så många andra soldater som möjligt. Vanligtvis i spel betyder döden slutet. Om man har oturen att bli dödad kort efter att ha påbörjat en match finns det inget annat att göra än att gå med i en ny match men så är det inte här.

Den legosoldat man spelar som har ett unikt uppgraderingssystem och en mängd olika talanger man får använda under sina uppdrag.
Spelaren kommer att släppas ner från en helikopter på ett slagfält som bland annat består av ett sjukhus, filmstudio, nöjespark, köpcentrum och så vidare. Man kan som tidigare har nämnts vara upp till 15 spelare i samma match i PVPVE strider (Player versus Player versus Enemy).
Man har i mobilspelet tillgång till åtta olika vapen både närstrids vapen och skjutsvapen som spelare kan använda sig av. Förutom den vanliga utrustningen som hjälmar och armor finns taktisk utrustning som jetpacks, hängglidare och gripklor och det ger en mer varierad spelupplevelse.
För att lyckas och vinna matchen måste man samla på sig en tillräcklig mängd Blood Crystal.
Man har valmöjligheten att plocka upp Blood Crystal genom att döda den speciella zombien som heter Incubator, eller så kan man råna en av sina motspelare/medspelare på deras Blood Crystal. Man kan också slå sig ihop med andra spelare om man vill och man kan lämna dem när som helst och fly ensam via en escape point.
Kontrollsystemet såsom förflyttning, skjutande och mele attacker fungerar mycket smidigt och grafiken är väldigt realistis vilket gör ZOZ: Final Hour mer roligt att spela. 
För att skapa ett högkvalitativt mobilspel som kan stå sig väl i konkurrensen lade spelutvecklaren NetEase mycket fokus på alla delar av spelet. Inklusive miljöer, föremål, vapen och nivåer under spelets hitills två åriga utvecklingsperiod.
För att ytterligare skilja sig från andra zombiespel till mobiltelefoner har NetEase förbättrat zombiernas AI prestanda vilket gör deras beteende smartare och mer krävande för spelare.
Det finns mycket att upptäcka i denna third person shooter, inklusive nya områden, legendariska varor och flera mer avancerade, mer dödliga zombies.
Det har ännu inte kommit något tillkännagivande om när den globala lanseringen är planerad att ske men spelutvecklaren har bekräftat att de har planer på att lansera ZOZ: Final Hour globalt i framtiden. Vi får vänta lite till innan vi får möjlighet att ladda ner och spela det.  
Precis som när det gäller andra lika tekniskt krävande mobilspel behöver man ha en tillräckligt kraftfull mobiltelefon för att kunna spela och samtidigt bibehålla en god spelupplevelse. För det behövs åtminstone en budgetmobil i mellansegmentet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?