ZTE Nubia Z50 Ultra.

ZTE har nu presenterat ZTE Nubia Z50 Ultra efter att ha släppt massor av teasers på kinesiska sociala medier. Som väntat har mobiltillverkaren ZTE packat mobiltelefonen full av spännande funktioner så det är trist att den sannolikt endast kommer att lanseras i ett fåtal, utvalda länder.
Mobiltelefonen fortsätter med tillverkarens trend att inkludera selfiekameror som ligger under displayens yta vilket skapar en utmärkt  tittarupplevelse. 
Under displayens yta sitter också en optisk fingeravtrycksläsare vilken låser upp telefonen snabbt och smidigt varje gång. Displayen är stor med tunna ramar runt om och det finns varken någon störande flärp eller punch hål för att husera den främre kameralinsen.
Kanterna runt mobiltelefonen är av metall och bakstycket är täckt av glas. 
På baksidan sitter en stor rektangulär kameramodul som täcker nästan hela bredden av telefonens överdel.
Baksidan och kanterna är helt plana och designmässigt påminner chassit en hel del om gaming mobilen RedMagic 8 Pro.
Powerknappen och volymreglaget är placerade på mobilens högra långsida.
Mobiltelefonen har stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192kHz men saknar hörlursuttag. Avsaknaden av hörlursuttag är vanligt hos flaggskepps mobiler och budgetmobiler i övre mellansegmentet idag.
ZTE Nubia Z50 Ultra erbjuds i tre färger grå, svart och mint, samtliga med röda accenter runt de tre stora kameralinserna och Powerknappen.

Displayen är en AMOLED display på 
6,8 tum med 1116×2480 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 400 PPI (pixlar per tum). Displayen har en bilduppdaterings frekvens på upp till 120 Hz och har ett bildförhållande på 20:9. Det faktum att det här är en stor, skarp display med fina färger medför att den här mobiltelefonen är en fantastisk multimedia mobil. Att titta på streamad film, YouTube videor eller spela mobilspel blir en njutningsfull upplevelse.
Denna smartphone kommer med en åttakärnig Snapdragon 8 Gen 2 processor så det rör sig alltså om en flaggskepps mobil.
Processorn ger en fantastisk prestanda i kombination med ett ordentligt kylsystem inbäddat i mobiltelefonen. Jämfört med Snapdragon 8 Gen 1 processorn är den nyare processorn snabbare och erbjuder stabil användning. När det gäller mobilspelande hanterar ZTE Nubia Z50 Pro även tekniskt krävande mobilspel utan ansträngning.
Den kompletteras av ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB men en det finns en bättre varianter med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 512 GB samt en värsting variant med ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på hela 1 TB. 
På baksidan sitter tre kameralinser på 
64 Megapixlar, 64 Megapixlar (periskop telefoto lins) och en kameralins på 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). 
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering, 3.3x optisk zoom, laser autofokus och dubbla LED blixtar.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins). Kamerakvaliteten bör med tanke på specifikationerna hålla en någorlunda hög kvalitet.
Nubia Z50 Ultra har ett batteri på 5000 mAh som stöder snabbladdning på 80W och ingen trådlös laddning erbjuds. Vilket är en nackdel framförallt på grund av att väldigt många andra flaggskepps mobiler erbjuder den funktionen.
Den nya ZTE Nubia Z50 är en mobil med  övergripande funktioner och prestanda på flaggskeppsnivå. Den kommer att erbjuda ett brett utbud av funktioner som man bara ser i premiumsortimentet av smartphones.
Dessvärre ser det i nuläget inte ut som att den här smartphonen kommer att lanseras här i Sverige. Därmed känner vi inte till ett eventuellt svenskt pris men det man kan utläsa av design, funktioner och specifikationer lär den vara bland de dyrare modellerna.
Internationellt kostar den från 540 Euro vilket skulle motsvara 6060 kronor exklusive moms.
Beställ aldrig någonsin en ny smartphone på impuls. Fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på vad du brukar använda din mobiltelefon till. Läs recensioner och jämför specifikationer och funktioner för att undvika felköp. Var helt enkelt en påläst mobilköpare.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?