Arena Breakout

Arena Breakout  är en taktisk looter shooter vilket medför att den skiljer sig från andra shooter mobilspel på marknaden med sitt fokus på att ge spelarna en seriös taktisk shooter upplevelse fylld av uppslukande spänning.
I det här spelet kommer spelarna att ta kontroll över en virtuell soldat i en stor, öppen bana där man kan bära olika vapen för att besegra fiender som består av både soldater styrda av artificiell intelligens och riktiga spelare. 
Spelet stoltserar med imponerande belysning och fantastiska skuggeffekter som lyfter spelet till helt nya höjder när det gäller grafiken. Den har utmärkt grafik på konsolnivå, smidiga kontroller och intensiva eldstrider.
Arena Breakout, Lost Light  och Badlanders  är de första av den här typen av spel för mobiler och de är unika eftersom de tar upplägget från PC spelet Escape From Tarkov .
Det finns en intensiv spelstil med hög risk och hög belöning precis som hos det spelet.
Att spela smart är verkligen avgörande i Arena Breakout. Varje beslut man som spelare fattar  kan leda till att man misslyckas med uppgiften att ta sig till en av flera Escape Points på kartan med så mycket värdefullt byte som möjligt. Blir man dödad förlorar man inte bara spelomgången utan det leder även till att allt byte man har plockat på sig och den utrustning och vapen man tog med sig in går förlorat.

Innan man som spelare går med i en match måste spelarna välja den utrustning och de vapen de vill ta med sig och sedan kan de antingen skjuta alla motståndare de ser eller bara smyga omkring och leta efter byte och ta med sig sitt byte hem till basen. Naturligtvis krävs det för att öka spelarens överlevnadsförmåga där ute på fältet så måste man se till att ha tillräckligt med rå eldkraft för att hålla fienderna på avstånd.
Vapnen man tar med sig ut i stridens hetta är naturligtvis väldigt viktiga och 
uppenbarligen erbjuder en hjälm och bröstskydd ytterligare skydd. Tar man också med sig en hörsnäcka förbättrar det spelarens hörsel vilket gör att man kan höra fiendens fotsteg bättre. Alla dessa är användbara, men ryggsäcken är potentiellt den mest avgörande delen av utrustningen. I den kan man förvara ytterligare ammunition, medicin och bandage för snabb åtkomst innan och efter en strid.
Spelomgångarna varar i cirka 30 minuter och vid starten kastas spelkaraktären slumpmässigt in i en av punkterna med flera Escape Points indikerade på minikartan och markerade med bloss.
Denna genre av shooter har på senare tid blivit lite av en succe och det är lätt att förstå varför. Tanken på att förlora allt gör att varje engagemang känns riskabelt, och du måste som spelare verkligen tänka strategiskt i varje strid för att öka chanserna att överleva. 
Man kommer som spelare att vilja kika försiktigt runt hörn och spana in områden innan man lämnar säkerheten i sin nuvarande position. Att plundra allt i sikte när man får möjlighet är en viktig aspekt i den här sortens spel.
Faktum är att man ifall man vill undersöka innehållet i en fallen fiendes ryggsäck och dylikt måste titta in i lådan med den avlidne spelarens tillhörigheter. Under tiden man gör detta kommer man inte att se miljön omkring sig och i en sådan situation blir man lätt dödad.
Din karaktär kan ha många skador, blir trött, vill äta och dricka. Allt detta måste behandlas med specifika mediciner, mat och dryck som du antingen hittar på slagfältet eller köper från köpmän innan varje spelomgång.
Spelutvecklarna Tencent och MoreFun Studios riktar sig i det här fallet till en typ av gamer som vill ha en mer hardcore upplevelse. En upplevelse där man faktiskt behöver tänka mer taktiskt och fokusera under längre perioder med uppskruvad volym och helst med hörlurar.
Arena Breakout har inte lanserats ännu men i vissa länder är det möjligt att spela Beta testet men tyvärr ingår ej Sverige i dessa utvalda länder.
Detta är ett just nu rejält hypat kommande mobilspel med gott om videos gjorda av olika kända content creators. Det finns alltså gott om YouTube videor att titta på för att kunna få en mer fördjupad inblick om vad Arena Breakout är för något. Nu får man däremot lätt intrycket av att det är den första looter shootern för mobiltelefoner men det är inte en korrekt uppfattning för det finns redan  Badlanders  och Lost Light  både i AppStore och Google PlayStore. Två mobilspel jag personligen spelar nästan dagligen. Om du aldrig någonsin tidigare har spelat en looter shooter skulle jag rekommendera att testa någon av dessa mobilspel innan Arena Breakout lanseras globalt. Se det som en möjlig uppvärmning inför lanseringen.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.