Motorola Edge 30 Fusion

Motorola Edge 30 Fusion är en flaggskepps mobil som har mycket att erbjuda med en fantastisk display, supersnabb laddning, kraftfull processor, en pålitlig uppsättning kameror och anständig batteritid.
Displayen har lätt böjda kanter längs med långsidorna och ett runt punch hål i mitten av displayens överkant.
Under displayens yta sitter en optisk fingeravtrycksläsare vilken låser upp denna smartphone snabbt och korrekt.
Motorola Edge 30 Fusion gör ett fantastiskt första intryck med förstklassig känsla av metall och glas Det finns en elegant frostad finish på bakstycket vilket förhöjer intrycket av mobiltelefonen ytterligare.
Mobilen har en aluminiumram och både fronten och baksidan skyddas av Gorilla Glas 5. Tyvärr skyddas den inte av den färskare versionen Gorilla Glas Victus.
Powerknappen och volymvippan finns på höger långsida, medan den nedre kanten är hem till USB-C-laddningsporten, SIM kortplatsen och en av de två stereohögtalarna.
Mobiltelefonen finns att tillgå i färgerna 
Neptune Blue, Cosmic Grey, Solar Gold, Aurora White eller Viva Magenta.

Motorola Edge 30 Fusion har en AMOLED display på 6,5 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på respektabla 402 PPI (pixlar per tum). Displayen är av hög kvalitet och vilket medför att det blir njutningsfullt att titta på YouTube videor, streama film eller spela grafik intensiva mobilspel.
Den är skarp och kontrastrik med bra betraktningsvinkel.
Denna flaggskepps mobil från 2022 har en åttakärnig Snapdragon 888 Plus processor parad med ett RAM minne från 8 GB och ett internminne på 128 GB vilket betyder att den kan hantera de mest tekniskt krävande arbetsuppgifter när det kommer till ren kraft.
Med tanke på sin lägre prissättning är det väl föga förvånande att den inte använder sig av samma avancerade Snapdragon 8 Plus Gen 1 processor som ofta driver dyrare flaggskepps mobiler från. Snapdragon 888 Plus är vettigt som det näst bästa med tanke på prisskillnaden. Detta var topp processorn i slutet av 2021 vilket betyder att den är extremt kraftfull trots att den kom för två år sedan. Resultatet är en prestanda som är mycket svår att skilja från moderna flaggskepp.
Förutom den tidigare nämnda basmodellen existerar som så ofta flera olika varianter av samma smartphone. Dessa har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB, ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB samt slutligen ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 512 GB.
Dessvärre är det så att många människor inte har insett att det nästan är en regel att mobiltillverkare lanserar olika varianter av i övrigt samma modell och där RAM minnet och internminnet varierar. Det leder lätt till att man bara beställer en mobiltelefon utan att först kolla upp exakt vad det är man får för pengarna. När man har valt en smartphone man vill ha och börjar att jämföra priser riskerar man i en sådan situation att beställa en modell från den butik där den är billigare men anledningen till det lägre priset kan mycket väl vara att det är en variant med mindre internminne. 
Det skulle förmodligen löna sig att spendera några hundralappar mer för att få en bättre variant.
Den bakre kameramodulen inkluderar en huvudkamera på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), en kameralins på 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar med en selfie kamera på 32 Megapixlar som sitter i ett centralt hålslag i displayen.
Kamerorna har autofokus, optisk bildstabilisering, PDAF och LED blixt.
När det gäller allmän bildkvalitet visar den sig i de flesta situationer vara ganska imponerande.
Även om Motorola Edge 30 Fusion inte har den bästa kameran i sin prisklass erbjuder den en mycket solid prestanda i de flesta situationer och som sådan kommer den att duga för de flesta användare.
För att utvinna en bra batteritid krävs en kombination av flera faktorer, vanligtvis ett stort batteri, optimerad mjukvara plus en effektiv processor.
Motorola Edge 30 Fusion har ett batteri på 4400 mAh med stöd för snabbladdning på 68W via PowerDelivery.
En Motorola Edge 30 Fusion kostar från 6990 kronor och det är ett okej pris men om man vet att man till exempel kan få en Google Pixel 6a vilken har en färsk topp processor, bättre kamerakvalitet och ett mer rent operativsystem för 4490 kronor.
Men det är klart för att kunna avgöra vilken smartphone som ger mer för pengarna behövs en viss kunskap. Man kan helt enkelt inte bara välja mobiltelefon på impuls ifall man vill öka chanserna till att göra ett bra köp. 
Jämför specifikationer, funktioner, konstruktion och pris mellan mobiltelefoner inom din budget. Läs recensioner och omdömen för att få underlag till ditt beslut.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?