Google Wallet

Google Wallet är ett mobilt betalningssystem som fungerar som en virtuell plånbok. Den  låter användare göra betalningar och överföra pengar direkt från sina moniltelefoner. Tjänsten är gratis för användare och kan lagra kreditkort, betalkort, presentkort och lojalitetskort information. Google Wallet är tillgängligt för alla med en nyare version av operativsystemen Android och iOS och ger användarna ett  snabbt sätt att göra betalningar i både de fysiska butiker och nätbutiker som accepterar betaltjänsten från Google.
Under 2018 förnyade Google och ändrade sina mobila och onlinebetalningstjänster och placerade dem alla under Google Pay men 2022 bytte Google till namnet Google Wallet i de flesta regioner.
Genom att byta varumärke till Google Wallet signalerar Google att appen inte bara är till för att köpa saker. Istället är det verkligen tänkt att vara en digital plånbok som sparar alla kreditkort, betalkort, pass, vaccinationsbevis, presentkort och kuponger som man vanligtvis skulle ha i en fysisk plånbok.
Den nya Google Wallet appen är tillgänglig i 39 länder.

Att komma igång med Google Wallet är relativt enkelt, särskilt om man redan har ett Google konto. När man har loggat in lägger Google Wallet appen till alla betalningsmetoder som man redan har aktiverat via sitt Google konto. Ens Google kontakter är också tillgängliga direkt via appen.
Med Google Wallet appen kan man lägga till flera betalkort eller bankkonton och man kan välja en standardbetalningsmetod där alla pengar man får automatiskt sätts in.
Det finns flera fördelar med en sådan här betalningsmetod.
Med dina registrerade kort kan du också betala i många nätbutiker med Google Wallet istället för att skriva in dina uppgifter varje gång eller ge den informationen i onödan till flera återförsäljare.
Du kan betala för varor i en fysisk butik genom att helt enkelt låsa upp din smartphone vilket gör det möjligt för Google Wallet att autentisera din transaktion och sedan placera den nära en handlares kontaktlösa terminal.
Om du ska åka utomlands kan du ladda ner dina elektroniska boardingkort till Google Wallet så att du slipper skriva ut dem. När det är dags att gå ombord kommer appen att visa ett konstant meddelande på din låsskärm och i meddelandeskärmen för att se till att du alltid enkelt kan hitta dem.
Tyvärr stöder inte alla flygbolag eller tågoperatörer stöder funktionen och många föredrar att utfärda biljetter som PDF-filer snarare än Google Wallet kompatibla pass.  Om du kan använda den här funktionen eller inte beror mycket på vilket bolag du reser med.
Förutom detta kan du förvara dina  evenemangsbiljetter i Google Wallet så att komma in på en stadion eller klubb är enkelt och smidigt. Man bara tar fram sin smartphone och aktiverar appen.
Enligt Google är en del funktioner i Google Wallet är bara tillgängliga i vissa länder eller regioner och på vissa enheter. De arbetar på att föra många av dessa funktioner till fler länder eller regioner i framtiden.
Google Wallets främsta konkurrent är Apple även om andra företag som Samsung och PayPal har sina egna digitala betalningssystem också.
Om en mobiltelefon försvinner eller blir stulen kan användare omedelbart ta bort åtkomsten till sitt konto på den telefonen på myaccount.google.com.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?