Asus ROG Phone 7

Den senaste ASUS ROG Phone 7 representerar den mobila spelfilosofin, med avancerade specifikationer, RGB belysning och prestanda utöver din typiska flaggskepps mobil.
För 2023 har ASUS två gaming mobiler att erbjuda oss gamers. Standard modellen ASUS ROG Phone 7 som jag skriver om i detta blogginlägg och Asus ROG Phone 7 Ultimate utgåvan som jag har skrivit om tidigare. Båda har i princip samma specifikationer förutom då för ROG Vision displayen på baksidan av ROG Phone 7 Ultimate och dess AeroActive port för ytterligare kylning som bara finns på Ultimate.
Displayen är stor med
och under displayens yta finns en tämligen snabb och mycket exakt fingeravtrycksläsare.
Det finns många likheter med den tidigare generationens ASUS ROG Phone 6 Pro också. Designen är i stort sett oförändrad med en kobust konstruktion med kanter av aluminium 
och dubbelglasdesign med Gorilla Glass Victus på framsidan och mobilen har till och med en IP-54 Certifiering vilket innebär att den är certifierade för att överleva vattenstänk och är dammförseglad.
Den här mobiltelefonen är i grund och botten byggd som en tank med sin styva mellanram i metall inklämd mellan två glasskivor. Den böjda baksidan skyddas av Gorilla Glass 3.
Standard ROG Phone 7 kommer i två färger vilka är Phantom Black och Storm White, båda med en tvåfärgad matt och glansig finish. 
AirTrigger knapparna och Ultrasonic knappsystemet förblir i stort sett oförändrat från ROG Phone 6 generationen och är fortfarande bland de mest användbara funktionerna på hela mobilen. Detta kompletterande kontrollsystem har förblivit en populär funktion i ROG serien och har ständigt utvecklats från generation till generation. Två ultraljudssensorer är kärnan i upplevelsen. Dessa är placerade på vardera änden av mobiltelefonens högra sida. De sitter varsin ände på den ena av telefonens långsida. 
Två USB Typ C-portar kompletterar portinställningen. Det finns en på botten och en annan på vänster långsida så att man kan ansluta en laddare och annan kringutrustning i båda display orienteringarna även med en extern kylare ansluten till mobiltelefonen.

Med ROG Phone 7 får man en högkvalitativ AMOLED display på 6,78 tum med ett bildförhållande på 20,4:9 och den har 1080×2448 pixlar vilket medför att pixeltätheten hamnar på 395 PPI (pixlar per tum). på 2448x1080 pixlar. Bilduppdaterings frekvens är på  branschledande 165Hz. När det gäller en smartphone tänkt för mobilspelande och multimedia konsumtion blir naturligtvis displayens storlek och kvalitet mycket viktig. Följdaktligen har Asus ROG Phone 7 en skarp och tydlig display med gott om kontrast och fina färger.
Prestanda är en av de stora anledningarna till att köpa en speltelefon så det är självklart att detta är en lika kraftfull smartphone. 
Den här mobiltelefonen drivs av en åttakärnig Snapdragon 8 Gen 2 processor på 3,2 GHz.
Gaming känns silkeslent och viktigast av allt, det sker ingen lagg under viktiga matchögonblick.
Det existerar två olika varianter av den här mobilen och de har ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB respektive ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 512 GB. 
Med så mycket inbyggt minne är det knappast nödvändigt att kunna utöka minnesmängden i efterhand så plats för ett minneskort saknas i detta fall.
ROG Phone 7 körs på den senaste versionen av operativsystemet Android 13 vilket är väldigt bra. Asus lovar uppdateringar av systemet i två år och fyra år av säkerhets uppdateringar.
Denna smartphone har framåtriktade stereo högtalare med 32 bitars ljud på 384kHz vilket är fördelaktigt när man vill ha en ultimat multimedia upplevelse.
ROG Phone 7 har några av de renaste och skarpaste ljudutgångarna som finns. Den ger också ganska högt ljud utan någon märkbar distorsion.
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och slutligen en Makrolins på 5 Megapixlar.
Kamerorna har  PDAF och LED blixt.
Selfie kameran i fronten är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins).
Gaming mobiler har andra prioriteringar än fotografering och det är verkligen fallet med ROG Phone 7. Kamerorna ger bilder med anständiga detaljer och exponering. När man tar bilder i mörkare belysning ger urtvättade färger och en del suddigare detaljer.
Det finns ett massivt batteri på 6000 mAh med snabbladdning på 65W.
Batteriet består faktiskt av två ihopkopplade batterier på 3000 mAh. 
Att hitta mobilspel som kan använda samtliga aspekter av Asus ROG Phone 7 upplevelsen  som den höga uppdateringsfrekvensen eller som klarar av att ställas in för att spelas med Air Triggers så att hitta lämpliga spel kan vara en tidskrävande uppgift.
Det är nog det som är den största nackdelen med den här mobiltelefonen.
Asus ROG Phone 7 är en smartphone som är laserfokuserad på att leverera bästa möjliga mobilspelupplevelse.
ROG Phone serien är en massa saker för olika människor men det har aldrig varit billiga mobiltelefoner. Prissättningen är hög och kostnaden för köparen kan bli ännu dyrare om man även vill inkludera de valfria tillbehör som är framtagna för telefonen. Asus ROG Phone 7 och särskilt Asus ROG Phone 7 Ultimate är helt enkelt lyxprodukter.
Den här mobilen kostar från 10 990 kronor och det priset gäller för grund varianten.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.