Huawei P60

Huawei P60 är en ny flaggskepps mobil från svartlistade kinesiska mobiltillverkaren Huawei som har börjat säljas i hemlandet Kina från och med den 30 Mars. En global lansering sker den 7 April.
Det borde vara självklart vid det här laget att denna smartphone inte kommer att säljas i USA och det finns en stor chans att den inte kommer att ta sig till den svenska marknaden heller.
Displayen böjer över mobilens kanter åt alla fyra håll och det finns ett enda hål i displayens överkant för den framåtvända kameralinsen.
Huawei P60 har en fingeravtryckläsare som sitter under displayens yta och som låser upp mobiltelefonen snabbt och smidigt varje gång.
Det mest anmärkningsvärda designelementet hos alla versioner av P60 är utan tvekan dess kameramodul, med ett stort cirkulärt element som är värd för telefonens huvudkamera medan ytterligare två kameralinser ligger förskjutna på över och under cirkeln i en rektangulär del.
Kanterna runt mobiltelefonen är konstruerad av metall och bakstycket är täckt av glas.
Den vanliga Huawei P60 är den lättaste av de tre nya modellerna med sin vikt på 197 gram. I jämförelse väger Huay P60 Pro 200 gram och Huawei P60 Art kommer in på 206 gram.
Huawei P60 har en IP-68 Certifiering vilket innebär att den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Telefonen har stereo högtalare men saknar däremot hörlursuttag precis som majoriteten av alla flaggskepps mobiler på marknaden.
Huawei P60 finns i fyra färgval. Rococo Pearl, lila, svart och grönt.

Denna smartphone har en AMOLED display på 6,67 tum med 1220×2700 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på respektabla 444 PPI (pixlar per tum).
Displayen har en bilduppdaterings frekvens på upp till 120Hz vilket gör att den upplevs väldigt smidig och snabb när man använder mobilen för att scrolla på sidor på nätet. 
Den stora skarpa displayen är en av de faktorer som gör den här mobiltelefonen till en ultimat multimedia mobil.
Den drivs av en åttakärnig Snapdragon 8 Plus Gen 1 processor och även om det inte är det senaste och bästa från Qualcomm använde sig många av de bästa Android mobiltelefonerna från förra året av samma processor. Att mobiltillverkaren Huawei valde att använda den här äldre processorn hjälper till att hålla kostnaderna nere samtidigt som det ger massor av kraft och effektivitet.
Huawei P60 är tillgänglig i flera varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB, ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB och slutligen en värsting variant med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 512 GB.
Minnesmängden är fullt möjlig att utöka i efterhand genom att montera in ett minneskort.
Det är naturligtvis väldigt viktigt att ha tillräckligt med minnesmängd i sin smartphone vilket är en detalj som många mobilköpare missar att ha i åtanke. Mobiltelefonens specifikationer och funktioner är ju minst lika viktiga som designen eller faktiskt är prestandan ännu viktigare.
Huawei P60 har tre kameralinser på baksidan,  inklusive en huvudkamera på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), en kameralins på 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en kameralins på 12 Megapixlar (telefoto lins). Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering, 5×optisk zoom, laser autofokus samt en LED blixt.
Selfie kameran är på 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
Bilder tagna med kamerorna är fina med bra naturliga färger och utmärkt svärta och detaljrikedom. Man får här hyfsat bra kamerakvalitet.
Batteriet är på 4815 mAh och har stöd för snabbladdning på 66W.
Det finns inte en enorm variation mellan de tre modellerna i den här mobiltelefon serien. De har alla liknande design, samma display storlek och processor till exempel vilket innebär att man fortfarande får några av Huaweis bästa smartphones hittills även om man väljer basmodellen Huawei P60.
De flesta mobil användarna kan inte leva utan Googles tjänster, mig inkluderad och det är en uppenbar anledning till att denna flaggskepps mobil inte kommer att bli en storsäljare utanför mobiltillverkarens hemland Kina. Bristen på de appar som man behöver och vill använda sig av är den stora anledningen till detta. 
Denna smartphone kostar från 600 Euro vilket motsvarar ungefär 6700 kronor exklusive moms så det rör sig om en lite dyrare smartphone. 
Var alltid en medveten mobilköpare så att du undviker felköp. Läs recensioner och jämför specifikationer, funktioner och pris innan du bestämmer dig för vilken mobiltelefon du ska skaffa. Allt för många människor handlar smartphone mer eller mindre på impuls och tittar inte ens på specifikationerna. 








Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?