Xiaomi 13 Ultra

Xiaomis senaste flaggskepps mobil Xiaomi 13 Ultra har lanserats.
När man först tittar på mobiltelefonens design är det en sak som sticker ut mer än något annat. Nämligen kameramodulen. Kameramodulen är en massiv cirkel på mobiltelefonens baksida vilken dominerar den övre tredjedelen av bakstycket och som enligt tillverkaren är designad för att se ut som en klassisk Leica kamera. Orsaken är att man har ett nära samarbete med den kända kameralins tillverkaren Leica och man vill tydliggöra detta. 
Resten av baksidan runt den stora cirkulära kameramodulen är gjord av Xiaomis andra generationens veganska läder. Det greppvänliga materialet ska till och med ha en antibakteriell effekt tack vare nanobeläggning, och den känns också ganska högkvalitativ.
Xiaomi 13 Ultra har nästan platta kanter som gör underverk för hur denna smartphone ligger i handen.
De blästrade kanterna i metall är färgmatchad till bakstyckets färg och man kan plocka upp mobiltelefonen i antingen svart, olivgrön eller vitt.
Displayen är stor med tunna ramar runt om och ett runt punch hål i mitten av displayens överkant. Under tiden yta sitter en optisk fingeravtrycksläsare av hög kvalitet vilken låser upp mobiltelefonen snabbt och korrekt varje gång.
Xiaomi 13 Ultra är en elegant mobil som uppenbart är väldigt välkonstruerad.
Den här mobilen är onekligen snygg men den är också hållbar. Den har en IP-68 Certifiering som innebär att den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter samt har böjt Gorilla Glass Victus på framsidan.
När det gäller ljudet har den stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192kHz.

Displayen är en AMOLED display på 6,7 tum med 1440×3200 pixlar vilket gör att pixeltätheten landar på 522 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 20:9 vilket medför att telefonen är mer långsmal.
Att bland annat bläddra i systemet ser extremt smidigt ut tack vare en bilduppdaterings frekvens på 120Hz.
Detta är en skarp och kontrastrik display med tjusiga färger och utmärkt svärta. Displayen ser helt enkelt fantastisk ut.
Xiaomi 13 Ultra är utrustad med den senaste Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processorn på 3,2 GHz och på grund av att det är en flaggskepps processor är den extremt kraftfull och effektiv. Därmed kan man naturligtvis räkna med att kunna spela de mest tekniskt krävande mobilspelen utan problem på de högsta grafiska inställningarna. Vill man ha den absolut bästa spelupplevelsen är det absolut kategorin flaggskepps mobiler som gäller.
Xiaomi kommer endast att lansera Xiaomi 13 Ultra med ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 512 GB i Europa. I andra delar av världen lanseras även andra varianter med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB och en värsting variant med ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 1 TB.
Med så mycket minnesmängd redan från början behöver man heller knappast någon plats för ett minneskort så det är något som saknas i det här fallet.
Mobiltelefonen byggdes kring vad som förmodligen är bland det mest kraftfulla kamerasystemet som någonsin hittats i en mobiltelefon. 
På baksidan sitter hela fem kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 50 Megapixlar (periskop telefoto lins), 50 Megapixlar (telefoto lins), 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt slutligen en TOF 3D djupsensor.
Kamerorna har multi directional PDAF, Laser autofokus, optisk bildstabilisering, dubbel pixel PDAF, 5×optisk zoom, 3,2×optisk zoom och dubbla LED blixtar. 
Kameralinserna är från Leica.
Selfie kameran är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins).
Bilder tagna under bra ljusförhållanden ser bra ut och imponerar med ett stort dynamiskt omfång och skarp skärpa utan att någonsin se överdrivna ut. 
Kamerorna hos den här mobiltelefonen får till och med fram imponerande resultat även i mörkare miljöer vilket borde göra de stora konkurrenten inom samma mobiltelefon kategori avundsjuka.
Xiaomi 13 Ultra erbjuder ett 5000 mAh batteri och liknar därmed konkurrenterna. Laddningen går också ganska snabbt med sitt stöd för snabbladdning på 90W och har trådlös laddning på 50W.
Xiaomi har tagit kameror på smartphones till en ny nivå med sina fyra bakre kameralinser på 50 Megapixlar, samtidigt som den täcker viktiga grundstenar som kraftfull prestanda, högkvalitativ display, batteritid och snabbladdning.
Du kommer sannolikt inte att beställa den här mobiltelefonen även om den passar din smartphones behov på grund av sitt höga pris.
Det finns ännu inga uppgifter om exakt när Xiaomi 13 Ultra når svenska marknaden. Ett korrekt svenskt pris är därmed inte känt men Xiaomi 13 Ultra kostar mellan 5999 och 7299 kinesiska yuan vilket motsvarar ungefär 9000 till 11 000 kronor.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?