Vivo X Flip

Vivo har introducerat Vivo X Flip, den kinesiska mobiltillverkarens första inträde på den allt populärare vikbara clamshell marknaden.
Det lanseras fler och fler av den här typen av smartphones från andra tillverkare än Samsung och Motorola.
I ihopvikt läge har mobiltelefonen en ganska bred display som täcker nästan hela mobiltelefonens bred och den sitter under en rund kameramodul. 
Denna kameramodul sitter i övre vänstra hörnet av den ihopvikta mobiltelenonen och har två kameralinser.
Den stora displayen har ett punch hål i mitten av displayens överkant och någorlunda tunna ramar runt om.
En fingeravtryckläsare sitter på höger långsida integrerad i Powerknappen och den låser upp mobiltelefonen snabbt och korrekt varje gång.
Vivo X Flip använder ett höghållfast kolfiberkompositmaterial för första gången, såväl som höghållfast stål och aluminiumlegering av vilket gör gångjärnet betydligt starkare och lättare.
Gångjärnen på den inre displayen har en vattendroppsdesign med med flerlagers tredimensionell stödstruktur. Man kan knappt se vecket när mobiltelefonen ses framifrån.
Chassit har ett elegant diamantmönster med tredimensionell läderteknik. Bakstyckets textur är avancerad samtidigt som dess design medför att den är bekväm att hålla i handen.
Vivo X Flip finns i de tre färgerna silke gold, diamond black eller diamond purple.

Vivo X Flip har en mindre display på 3 tum med 422×682 pixlar och displayen har bildförhållandet 14,5:9.
Denna mini display kan visa information från olika förstapartsappar om än till synes bara i liggande orientering.
Det är bra att påpeka att den lilla displayen på Vivo X Flip stöder mer än att bara visa snabba meddelanden och inkommande samtal. Man kan snabbt svara på sms. Man kan också spela in ljud eller skicka uttryckssymboler och GIF filer. Man kan till och med använda den för kontantlösa betalningar, navigering och mycket mer.
Dessutom har Vivo X Flip en större AMOLED display på 6,74 tum med 1080×2520 pixlar vilket gör att pixeltätheten hamnar på 407 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet  21:9 och en bilduppdaterings frekvens på 120 Hz.
Processorn är den åttakärniga Snapdragon 8 Plus Gen 1 vilket är förra årets absoluta topp processor från Qualcomm. Man har troligen valt den äldre generationen av processor för att kunna få ner prissättningen av den här mobiltelefonen. Den är dock fortfarande en väldigt kraftfull och effektiv processor som klarar av till och med de mest tekniskt krävande mobilspelen.
Den här mobiltelefonen existerar i två olika varianter med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB och en variant med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 512 GB.
Minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare på grund av att minneskort plats saknas.
I mobilens runda kameramodul sitter två olika på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) och 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har Zeiss optik och kommer med dubbel pixel PDAF, laser autofokus, optisk bildstabilisering 
Selfie kameran är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins).
Mobiltelefonens kameror ger fina bilder med naturliga färger och utmärkt svärta. Bilderna duger gott och väl för att laddas upp på sociala medier även om de inte håller den allra högsta kvaliteten.
Batteriet är på 4400 mAh med stöd av laddning på 44W.
Det är i dagsläget osäkert ifall Vivo X Flip någonsin kommer att lanseras här i Sverige eftersom deras produkter tidigare inte har släppts på den svenska marknaden. 
Eftersom Vivo här i landet är ett okänt märke skulle den sannolikt inte bli en storsäljare. Okunskapen om mobiltelefoner och vilka mobiltillverkare som finns förutom Samsung och Apple är väldigt stor. Något som jag bland annat försöker att förändra med denna blogg.
Beställ aldrig någonsin en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på kunskap. Läs recensioner och jämför specifikationer, funktioner, konstruktion och pris mellan olika mobiltelefoner inom din budget för att finna bästa möjliga smartphone för dig.
En Vivo X Flip kostar från 800 Euro vilket motsvarar ungefär 9200 kronor exklusive moms. Det här är med andra ord inte direkt någon billig smartphone men så är aldrig fallet när det gäller smartphones med den här typen av design och konstruktion. Priserna kommer förstås gå ner när den här typen av telefoner blir mer vanligt förekommande.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?