Motorola Edge 40 Pro

Motorolas (Lenovos) senaste flaggskepps mobil från 2023 erbjuder mycket kraft och kommer med många förstklassiga funktioner.
Motorola Edge 40 Pro är den globala versionen av Moto X40 vilket är en mobiltelefon som endast har lanserats i tillverkarens hemland  Kina. Den modellen har redan har varit tillgänglig i några månader.
Displayen är som vanligt idag stor och den har en fingeravtryckläsare under ytan vilken låser upp mobiltelefonen snabbt och korrekt varje gång.
Långsidornas kanter på displayen är böjda och även delarna i övre och nedre kanten är lätt rundade. Displayen skyddas av Gorilla Glass Victus. Slutresultatet är en mycket snyggt enhetlig kurvatur som medför att mobilen ser mer premium ut.
Baksidan som är av plast som har täckts av glas har en frostad finish som inte tar upp fingeravtryck, vilket är bra, men den är samtidigt lite hal vilket inte är lika bra.
I bakstyckets övre vänstra hörn sitter en rektangulär kameramodul med tre kameralinser.
Mobiltelefonen har stereohögtalare förstärkta av Dolby Atmos.
Motorola har också investerat i en IP-68 Certifiering vilket verifierar att denna smartphone ska vara säker från både damm och vatten. Motorola Moto Edge 40 Pro klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Motorola Moto Edge 40 Pro finns att tillgå i färgerna Interstellar Black eller Lunar Blue.

AMOLED displayen är på 6,7 tum med
1080×2400 pixlar och har bildförhållandet 20:9 vilket gör displayen mer långsmal och denna display har 394 pixlar per tum (PPI). Den skyddas av Corning Gorilla Glass Victus.
Som förväntas av en flaggskepps mobil gör displayen ett starkt första intryck. Det är en ljus och färgstark display av hög kvalitet vi talar om här.
Att displayen har en hög bilduppdaterings frekvens på 165 Hz medför att detta faktiskt är den snabbaste displayen man hittar ifall man bortser från gaming mobiler och den är ibland till och med snabbare än många av dem.
Liksom många av de bästa toppmobilerna som har lanserats under 2023 drivs Motorola Edge 40 Pro av Qualcomms kraftfulla Snapdragon 8 Gen 2 processor. Detta är en fantastiskt processor med kraftfull och effektiv prestanda.
Detta är helt enkelt en av de just nu mest kraftfulla processorer man kan få i en Android mobiltelefon så det är självklart att den till och med klarar av att driva de mest tekniskt krävande mobilspelen på marknaden på de högsta grafiska inställningarna.
Mobiltelefonen existerar i två olika varianter där grundmodellen har ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB och den bättre varianten har ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 512 GB.
Mobiltelefonen saknar tyvärr plats för ett minneskort så minnesmängden är ej möjlig att utöka ytterligare i efterhand.
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en kameralins på 12 Megapixlar (telefoto lins). Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering, autofokus, 2×optisk zoom samt dubbla LED blixtar.
Selfie kameran är på 60 Megapixlar (vidvinkel lins).
Kamerorna ger en blandad prestanda och erbjuder många alternativ, men konkurrerar inte riktigt med de bästa när det gäller fotografering i svagt ljus.
Resultaten i väl upplysta miljöer generellt sett imponerande, med skarpa detaljer och ljusa färger. Bilder tagna i mörkare miljöer är inte dåliga men man kan definitivt få bättre bilder till det här priset genom att köpa en smartphone från Google, Samsung eller Apple. 
Batteriet på 4600 mAh kan med den medföljande 125W laddaren kan enligt Motorola laddas från 0 till 100 procent på 23 minuter.
Under en period då många mobiltillverkare försöker erbjuda något lite mer unikt designmässigt är Motorola Edge 40 Pro lite trist i jämförelse. Den har en böjd display och grundläggande kameraarrangemang på baksidan. Det ser helt okej ut men designmässigt sticker den inte ut i mängden.
En Motorola Edge 40 Pro kostar från 9990 kronor och det är ett okej pris med tanke på vad man får för pengarna men det är fullt möjligt att hitta något mer prisvärt ifall man har kunskapen.
Se alltid till att vara en påläst mobilköpare och undvik att beställa en ny smartphone på impuls utan att först läsa recensioner och jämföra specifikationer.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?