Huawei P60 Pro

Huawei har lanserat sin senaste absoluta flaggskepps mobil i Kina, Huawei P60 Pro  med en internationell version som förhoppningsvis kommer lanseras senare i år.
Frontdisplayen har kanter som böjer dig över displayens display åt alla håll. Det finns ett ensamt hål på toppen av displayen för den framåtvända kameralinsen.
Under displayens yta sitter en optisk fingeravtrycksläsare av hög kvalitet.
Det mest anmärkningsvärda designen när det gäller alla versioner i P60 serien är utan tvekan dess kameramodul. Den har en stor central cirkulär del där mobiltelefonens huvudkamera är placerad, medan en kameralins sitter på en rektangulär del över och under cirkeln.
Kanterna runt mobiltelefonen är konstruerad av metall.
Mobiltelefonen har stereo högtalare men saknar hörlursuttag där det sistnämnda är vanligt hos dyrare flaggskepps mobiler.
Denna smartphone har en IP68 Certifiering som medför att telefonen klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Huawei P60 Pro finns i färgerna svart, Emerald grön, lila och vit.

När det gäller specifikationer kommer Huawei P60 Pro med en AMOLED display på 6,67 tum med en bilduppdaterings frekvens på 120Hz. 
Displayen har 1220×2700 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på 444 PPI (pixlar per tum). Detta är en skarp och tydlig display av hög kvalitet med fina färger och utmärkt svärta.
Den stora displayen och för övrigt den mycket kvicka processorn gör att den här mobiltelefonen är en fantastisk multimedia mobil.
Den har förra årets åttakärnig Snapdragon 8 Plus Gen 1 processor vilket är en kraftfull och effektiv topp processor men den är naturligtvis inte fullt lika kraftfull och effektiv som efterföljaren Snapdragon 8 Plus Gen 2.
Mobiltelefonen kommer i två olika varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB respektive ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 512 GB.
Det finns också plats för ett minneskort så minnesmängden är möjlig att på ett billigt och enkelt sätt utökas i efterhand.
Det bakre kamerasystemet består av en huvudkamera på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), en kameralins på 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och ytterligare en kameralins på 48 Megapixlar (telefoto lins). Kamerorna har PDAF, laser autofokus, optisk bildstabilisering, 3.5×optisk zoom och LED blixt.
Den främre kameran är på 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). 
Bilder tagna med mobilens kameror ger mer än anständiga bilder som har naturliga färger. Det verkar som att Huawei kan ha slutat med att förbättra bilder med hjälp av artificiell intelligens vilket har lett till viss kritik tidigare.
Batteriet är på 4815 mAh och har stöd för snabbladdning på 88W.
De flesta mobil användarna kan inte leva utan Googles tjänster, mig inkluderad och det är en uppenbar anledning till att denna flaggskepps mobil inte kommer att bli en storsäljare utanför mobiltillverkarens hemland Kina. Bristen på de appar som man behöver och vill använda sig av är den stora anledningen till detta. 
Argumentet att man ofta kan komma runt problemet på olika sätt är enligt min mening till viss del korrekt men man ska som användare inte behöva finna alternativa lösningar. När man beställer en mobiltelefon ska allt bara fungera utan att man själv ska spendera tid på att finna information för hur man till exempel ska använda Facebook på en mobil som saknar tillgång till Facebook appen.
En Huawei P60 Pro kostar från 940 Euro vilket motsvarar ungefär 10 600 kronor exklusive moms och det är mycket pengar att betala för en smartphone som saknar många viktiga funktioner.
Precis i samband med att Huawei svartlistades var det många som köpte de senaste mobiltelefonerna från Huawei utan att känna till att de saknade tillgång till Googles tjänster och funktioner. Detta trots att det vid det tillfället var väldigt mycket information i olika media om den situationen. Det är ett tydligt exempel på hur viktigt det är att vara påläst innan man köper en ny smartphone.







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?