Motorola Moto G53

Förutom avancerade flaggskepps mobiler brukar majoriteten av alla mobiltillverkare tillverka smartphones i andra mobiltelefon kategorier som lågbudget mobiler, budgetmobiler, budgetmobiler i mellansegmentet och budgetmobiler i övre mellansegmentet.
Motorola Moto G53 är en prisvärd budgetmobil med prestanda som duger för den lättare användaren och bra funktioner.
Displayen är stor med lite tjockare ramar runt om och en något tjockare haka. 
Ytan på baksidan av plast är matt, vilket motstår smuts och fläckar bra.
Mobiltelefonen är som sagt tillverkad av plast och detsamma gäller kanterna runt telefonen. Baksidan gör dock ett övertygande jobb med att imitera frostat glas medan ramen ser precis ut som metall.
Kanterna är ganska platta men avrundade där de möter fronten och bakstycket.
Volymknapparna och Powerknappen finns på enhetens högra långsida. Dessa är välplacerade höjdmässigt och är lätta att nå.
Integrerad i Powerknappen sitter en fingeravtrycksläsare vilken låser upp mobiltelefonen snabbt och smidigt i stort sett varje gång.
På telefonens underkant hittar du högtalaren, en USB-C-port, huvudmikrofonen och ett hörlursuttag.
Telefonen kan fås i färgerna Ink Blue, Arctic Silver eller Pale Pink.

Displayen är en LCD display på 6,5 tum med 720×1600 pixlar och har en pixeltäthet på 270 PPI (pixlar per tum). Det är vanligt att budgetmobiler har den här typen av display istället för en AMOLED display som ju kostar mer men samtidigt ger mer svärta i mörkare färger.
Denna display har bildförhållandet 20:9 så den är mer långsmal och den har en bilduppdaterings frekvens på upp till 120 Hz. Det sistnämnda är väldigt imponerande med tanke på inom vilken kategori den här mobiltelefonen ligger i. Jag hade dock föredragit att Lenovo som numera faktiskt äger mobilmärket Motorola istället hade spenderat pengarna på att använda sig av en lite mer kraftfull processor.
Motorola har installerat Qualcomms åttakärniga Snapdragon 480 Plus processor som i motsats till sin föregångare nu möjliggör åtkomst till 5G nätverket. Men föregångaren hade en mer kraftfull processor så det är en nedgradering. Det här är absolut inte någon särskilt kraftfull processor så att försöka spela mer krävande mobilspel än Candy Crush Saga är inte ens värt att försöka för det är dömt att misslyckas.
Som så ofta är fallet existerar det flera olika varianter av samma smartphone vilket man som mobilköpare alltid behöver kolla upp innan man gör sin beställning. 
Basmodellen har ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB. De bättre och därmed dyrare varianterna har ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 128 GB, ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB samt ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB.
Det finns dessutom plats för ett minneskort så minnesmängden är möjlig att utöka ytterligare i efterhand.
På baksidan i den rektangulära kameramodulen sitter två kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Den här mobilen har ovanligt nog två selfie kamerslinser på 8 Megapixlar (vidvinkel lins) och 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
De bilder man får ser fina ut, med mycket detaljer och fina, verklighetstrogna färger. Förvänta dig dock ej samma höga kvalitet som hos flaggskepps mobilerna. 
Motorola Moto G53 kommer med ett rejält batteri på 5000 mAh med stöd för snabbladdning på 10W.
Denna smartphone är en mobiltelefon som lovar att leverera allt den lättate användaren behöver för dagligt bruk i en enkel design och till ett överkomligt pris.
Som vanligt när det gäller budgetmobiler har vissa kompromisser har helt klart gjorts för att hålla kostnaderna nere. Men trots det kan den visa sig vara den smartphone du vill ha med dig dagligen, speciellt om du inte vill eller kan spendera så mycket pengar på din mobiltelefon. 
Varianten med ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 128 GB kostar 2690 kronor och det är ett okej pris men när man vet att en Google Pixel 6a i skrivande stund kostar 2990 kronor blir den ett otroligt mycket bättre val. När man får en kraftfull flaggskepps mobil för endast 300 kronor mer väljer man helt klart den som erbjuder mer för pengarna. 
Men det är klart för att kunna göra den här typen av bedömningar krävs det att man är en medveten mobilköpare. Läs helt enkelt recensioner. Jämför specifikationer, funktioner, konstruktion och pris för att hitta bästa möjliga smartphone för pengarna.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?