Razer Kishi

I takt med att populariteten för mobilspel växer ökar också efterfrågan på ergonomiska kontroller som fungerar sömlöst med Android  och iOS smartphones.
Razer Kishi är en av de bästa mobiltelefon kontrollerna på marknaden med bra kompatibilitet och som ökar spelarens effektivitet. 
Genom att kombinera konsolliknande kontroller med otrolig portabilitet ser denna mobil kontroller ut som en miniatyr Xbox eller PS5 kontroller och beter sig också som en sådan.
Dess konstruktion är solid, den har fler knappar än många konkurrenter, och dess tillhörande app fungerar också som en game launcher vilken har flera användbara funktioner. Appen tipsar om kompatibla spel och har flera olika inställningar.
De böjda kanterna på Razer Kishi ger extremt bekväma placeringsområden för dina händer och kontrollerna är perfekt dimensionerade för både personer med små och stora händer.
Razer Kishi känns mer hållbar och tålig än de flesta konkurrenter vilket är en fördel med tanke på att många smartphone kontrollers känns bräckliga.
Som alla kontrollers av denna typ har Razer Kishi ett chassi av plast och på grund av detta är den väldigt lätt. 
När den är ihopkopplad med en mobiltelefon tillförde det inte mycket extra tyngd  och man kunde enkelt stoppa in den i en ficka när den inte används.

Den vänstra halvan av Razer Kishi har en joystick placerad mot toppen och en D-pad under likt en Xbox-kontroll, samt en hemknapp, ytterligare en funktionsknapp och två triggers. Den högra halvan har två likadana triggers, en nedre joystick, en annan funktionsknapp och fyra ytterligare knappar märkta med X, Y, A och B.
Kishis högra sida har små öppningar för ljud att passera igenom samt en USB-C-kontakt som man ansluter till mobiltelefoner för att ansluta kontrollern och en USB-C-port så att man kan ladda sin mobiltelefon medan man spelar. Kontrollern har inget eget batteri så den går ej att ladda. Den saknar hörlursuttag och när en smartphone är ihopkopplad med Kishi täcks din eventuella hörlursuttag av kontrollern. Man blir med andra ord tvungen att använda bluetooth hörlurar ifall man vill använda hörlurar när man spelar. Detta är en viktig detalj att vara medveten om.
Kishi kommer automatiskt att fungera på många spel vilket sparar användaren från besväret med att ställa in handkontrollen själv vilket kan vara krångligt att göra för varje nytt spel man laddar ner. Kishi fungerar bara på ett utvalt antal spel och den kan inte användas på de som inte finns med på listan. Det är förmodligen värt att ladda ner Razer Gamepad appen innan man köper Razer Kishi för att se vilka av dina favorit mobilspel som stöds om du inte vill använda några av de största spelströmningstjänsterna som är kompatibla med kontrollern vill säga.
Även om det är bra att hoppa över hela knappmappning processen är nackdelen med den här produkten att många populära spel inte är kompatibla med Kishi. Detta inkluderar tyvärr många av de största titlarna som Call of Duty: Mobile, PUBG: Mobile och Fortnite. Det finns inget sätt att manuellt skapa egna inställningar heller, så dessa mobilspel fungerar helt enkelt inte med Kishi.
Razer Kishi är en teleskopisk mobilkontroll som passar perfekt runt en mängd olika smartphones.
Razer Kishi passar ett stort utbud av mobiltelefoner och fungerar med nästan alla handkontrollstödda mobilspel.
Den ansluts direkt till mobiltelefonens USB-C port vilket ger mycket lägre latens än en bluetooth-kontroller. En annan fördel med detta tillvägagångssätt är att kontrollern aldrig får slut på batteri eller tappar anslutningen. Detta betyder dock också att Razer Kishi endast är möjlig att använda tillsammans med en mobil.
Razer Kishi är i huvudsak två halvor av en kontroller som är sammankopplade med ett elastiskt band. Användarens smartphone ansluts till den tidigare nämnda USB-C kontakten på höger sida och glider in i en annan vadderad plats till vänster för en säker passform.
När den inte används fälls den ihop till en kompakt form som är mindre och lättare än en traditionell kontroller vilket gör den perfekt att ta med dig vart man än går. De två sidorna låser ihop på ett bekvämt sätt när man inte använder den.
Det finns separata modeller för iOS och Android eftersom den förstnämnda fortfarande använder Lightning port. Bortsett från den lilla skillnaden är Android och iOS-versionerna av Kishi identiska.
En Razer Kishi kostar nu runt 550 kronor vilket är ett väldigt bra pris med tanke på vad man får för pengarna.
Men som vanligt när man ska beställa en teknisk produkt är det viktigt att vara påläst. Läs recensioner och omdömen innan du bestämmer dig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?