Razer Kishi V2

Med Kishi mobilkontrollen som lanserades i mitten av 2020 lyckades Razer förvandla mobiltelefoner till handhållna spelkonsoler. Den erbjöd en smart design som placerade din smartphone i mitten av två kontroller. Detta är ett bekvämare, konsolliknande sätt att spela mobilspel.
Nu har Razer äntligen lanserat Razer Kishi V2.
Spelande på smartphones har blivit betydligt bättre under åren på grund av att de interna komponenterna i våra smartphones har utvecklats och blivit mer kraftfulla och effektiva. Därmed blir en kombination av en mobiltelefon och en kontroll en utmärkt gaming uppsättning. 
Den bakre bryggmekanismen fungerar som en utdragbar ryggrad som löper längs med baksidan av din mobiltelefon med den senare klämd på plats genom ett lätt tryck.
Mobilkontrollen är konstruerad för att passa ihop med en rad Android och iPhone modeller (även om du måste välja varianten som skapats specifikt för ditt operativsystem), Kontrollen sträcker sig fint över hela längden av en rad smartphones och har gott om plats till och med för skärmskydd och tunnare fodral. Alla mobiltelefoner som stöds kommer att kräva en centrerad USB-C-port.
Kishi V2 känns skön och ergonomisk oavsett om du spelar mobilspel lokalt eller streamar via en molnspeltjänst. Den är en solid uppgradering jämfört med första generationens Kishi mobilkontroller.
Varje sida av handkontrollen har som du kan förvänta dig en asymmetrisk layout som består av d-pad, två spakar, action knappar och en rad ytterligare funktionsknappar också.
Liksom sin föregångare har Kishi V2 en mattsvart finish som erbjuder en ren och enkel design.

De två analoga spakarna, en på vardera änden av kontrollern har en trevlig känsla.
Kontrollern har en standard A, B, X och Y knapplayout uppe till höger. Knapparna känns klickiga och är sköna att trycka på.
Knappplaceringen är också riktigt bra. Man känner aldrig att man inte kan nå en knapp eller spak på ett bekvämt sätt.
Dess prestanda är utmärkt. Det finns ingen latens här, och tack vare de nya mikroswitcharna känns allt taktilt och exakt. Så ur ett prestandaperspektiv levererar Kishi V2.
Kishi V2 drivs helt av din smartphone, ansluten via en USB-C port så hur länge det är möjligt att spela avgörs av din mobiltelefons batteritid.
Det faktum att den ansluts till din smartphone via USB-C porten innebär att latensen bör reduceras avsevärt jämfört med en vanlig Bluetooth kontroller.
Kontrollern fungerar också med ett gediget spelutbud, inklusive streamingtjänster från Xbox och Steam. Det finns dock några stora mobilspel som dessvärre inte är kontrollerkompatibla. Några exempel på sådana mobilspel är Call of Duty Mobile, PUBG Mobile och Genshin Impact.
Kishi V2 har en gratis programvaru app som heter Nexus vilken är en instrumentpanel som låter dig starta spel installerade på din mobiltelefon. Appen kan bland annat tipsa om  Kishi kompatibla spel och är nödvändig för att programmera om de extra programmerbara knapparna. Nexus appen innehåller också en funktion som låter dig sömlöst starta en livestream på YouTube eller Facebook och Razer säger att Twitch stöd för denna funktion kommer senare i år.
Vanligtvis brukar man använda pekkontroller och gester för att spela mobilspel men jag rekommenderar starkt att du köper en bra spelkontroll till din mobiltelefon. 
Med en spelkontroller som Razer Kishi V2 kan du nämligen få en mycket rikare spelupplevelse samtidigt som du ser mer av spelen du spelar, eftersom du inte kommer att täcka halva mobilens display med fingrarna. Man får helt enkelt en förhöjd spelupplevelse.
Det finns några nackdelar med att köpa den här kontrollern. De stora nackdelarna är nog dess relativt höga pris på 999 kronor och dess brist på kylningslösningar. Den är dock en bra,  bekväma lösningen som fungerar med nästan alla mobiltelefoner. Det finns till och med en version som fungerar med iPhones.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?