Asus ROG Phone 7 Ultimate

Asus ROG Phone 7 Ultimate är precis som konkurrenten RedMagic 8 Pro en av de mest kraftfulla mobiltelefoner som man kan köpa 2023.
Ramarna runt displayen är någorlunda tunna längs med långsidorna men de är betydligt tjockare över och under displayen.
Den främre kameran sitter i remsan ovanför displayen tillsammans med en aviserings LED.
I de två jämna ramar ovanför och under displayen sitter varsin högtalare vilket dels utnyttjar utrymmet samtidigt som de säkerställer jämnt ljud.
Under displayens yta sitter en optisk fingeravtrycksläsare av hög kvalitet vilken låser upp mobiltelefonen snabbt och smidigt 
Den här mobiltelefonen har en robust konstruktion med kanter av aluminium och dubbelglasdesign med Gorilla Glass Victus på framsidan.
Asus ROG Phone 7 Ultimate förväntas tillbringa det mesta av sin tid i en horisontell orientering under tiden som den utför tunga och batteri tömmande gaming. Därför är det är bara vettigt att ha en kopplad laddningskabel som hänger ut från undersidan där den inte kommer att vara i vägen för spelarens händer. Det finns också en USB-C-port och hörlursuttag på telefonens underkant.
Den högra kanten av telefonen innehåller två beröringskänsliga triggerzoner som kan ställas in och som är kontroller på displayen. På mobiltelefonens högra långsida hittar man Powerknappen med volymreglaget direkt ovanför.
Baksidan är snyggt avrund och skyddad av Gorilla Glass 3. Tack vare den frostade vita finishen på bakstycket slipper man att  fingeravtryck och smuts fastnar på baksidan.
Mittpunkten i designen på baksidan på mobilen är ROG Vision displayen vilket är en fullfärgsskärm som bland annat kan visa notifikationer, batteristatus och olika texter och symboler.
Denna smartphone har en motoriserad luftkylnings ventilation som kyler ner mobiltelefonen under långa gaming sessioner.
Asus ROG Phone 7 Ultimate har en 
IP-54 Certifiering vilket innebär att den klarar av lättare regnstänk men inte mer än så.
Mobilen har stereo högtalare med 32 bitars ljud på 384kHz och de har fördelen av att vara framåtriktade vilket medför att ljudet riktas mot användaren.
Asus ROG Phone 7 Ultimate kommer bara i en färg och det är vitt med inslag av svart på vissa områden. Den har alltså en tvåfärgad design vilket är en fin liten touch.

Asus ROG Phone 7 Ultimate har en AMOLED display på 6,78 tum med bildförhållandet 20:9 och den har en bilduppdaterings frekvens på otroliga 165Hz.
Displayen har 1080×2448 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 395 PPI (pixlar per tum). Detta är en skarp och kontrastrik display med gott om detaljrikedom och dess storlek kommer till sin rätt när man spelar moderna next gen mobilspel.
Mobiltelefonen drivs av en åttakärnig Snapdragon 8 Gen 2 processor på 3,2 GHz och den är i praktiken bland det bästa man kan få när det gäller processorkraft för tillfället. Processorn har massor av kraft och effektivitet så den klarar lätt av de flesta aktuella mobilspel och kommer sannolikt verkligen att komma till sin rätt även när det gäller framtida spel.
Mobiltelefonen har ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 512 GB och i det här fallet existerar ovanligt nog endast en enda version av denna smartphone. Den saknar plats för ett minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka i efterhand men det behövs knappast heller med tanke på att den redan har så pass mycket inbyggt minne.
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 5 Megapixlar.
Kamerorna har PDAF och LED blixt 
Selfie kameran är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins).
Bilder blir verklighetstrogna och tydliga med utmärkt skärpa och detaljer till och med i svagt ljus.
Denna gaming mobil har en batterikapacitet på totalt 6000 mAh uppdelad i två symmetriska 3000 mAh batterier. Batteriet har stöd för snabbladdning på 65W och enligt tillverkaren klarar batteriet av att laddas 100 procent fullt på 42 minuter.
Det här är i första hand en gaming mobil men som alltid är fallet tenderar de att vara bra för vanliga användare också. En bra display för spel betyder en bra display i allmänhet. Snabb prestanda är perfekt för mobilspelande men också fantastiskt för tung användning av sociala medier. Det enda som inte spelar lika stor roll för mobilspelare är kamera kvaliteten så det är ofta en svag punkt när det gäller sådana här mobiltelefoner.
Gaming mobiler är också i allmänhet inriktade på användarkontroll och ger fördelar som ett hörlursuttag och lång batteritid som man kanske inte hittar hos andra smartphones.
En Asus ROG Phone 7 Ultimate kostar 15 999 kronor så det här är inte direkt en billig smartphone som alla har möjlighet att skaffa. Det finns andra gaming mobiler där ute som är åtminstone något billigare och som därmed har en mer konkurrenskraftig prissättning men för att veta det krävs att man har lite mer koll än genomsnittet. Beställ aldrig någonsin en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på specifikationer, funktioner, konstruktion och pris. Läs recensioner och jämför specifikationer på mobiltelefoner inom din budget.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.