Call Off Duty Warzone Mobile

Call Of Duty Warzone Mobile är den senaste delen av den populära Call Of Duty serien. Det är en gratis att spela shooterl som är designad för att spelas på mobiltelefoner. Spelet sätter spelaren i en soldats skor på ett uppdrag att hitta och besegra fiender innan de kan fullfölja sitt mål. Man kommer att delta i intensiva vapenstrider med andra spelare med målet att stå ensam kvar efter varje spelomgång.
Det är precis vad det låter som. Nämligen en mobilversion av det populära onlinespelet Call of Duty: Warzone battle royale. Det är inte en direkt kopia utan erbjuder något annorlunda kartor och spelmekanik.
Spelet har utvecklas i nära samarbete med flera studior, inklusive Activision Shanghai, Beenox, Digital Legends och Solid State Studios.
Premissen för spelet är enkel. Man tar kontroll över en spelkaraktär och hoppar fallskärme in på en karta med upp till 120 spelare. Man samlar ihop skjutvapen, sprängämnen och olika utrustningar när man utforskar övergivna byggnader och använder sedan det man hittar i snabba och intensiva eldstrider. Kartan blir mindre med tiden, vilket tvingar spelarna att så småningom konfrontera varandra i en intensiv final.
Ett standardiserat upplägg när det gäller battle royale spel med andra ord.
Call Off Duty Warzone Mobile har en grafisk som ser imponerande ut, med gott om detaljer och belysning som känns realistisk. Den högkvalitativa grafiken leder obenhörligen till att det här blir ett krävande mobilspel. 
Beroende på vilken mobiltelefon man använder när man spelar spelet kan den kännas varm om man spelar långa spelsessioner.

Call Off Duty: Warzone Mobile är konstruerad för att spela på en smartphone. Allt från spelkaraktärens rörelser, att sikta med ett vapen och vapenhantering till fysik, animationer och ljud har optimerats i detta mobilspel. Det ger ultimat noggrannhet, kvalitet och prestanda som spelare förväntar sig av AAA spel av den här typen.
Man drar på vänster sida av displayen för att flytta karaktären framåt eller bakåt och man drar med ett finger på höger sida av displayen för att ändra spelkaraktärens riktning. Hur snabbt man drar fingret avgör hur snabbt karaktären rör sig. Stora, distinkta haptiska knappar till höger låter spelkaraktären springa, skjuta eller byta vapen eller utrustning. Tryck bara på vapnet du vill använda, hitta en motståndare, få dem i hårkorset och skjut. Det finns till och med ett alternativ för automatisk avfyring om man föredrar det. 
Activision arbetar dessutom med att implementera stöd för kontrollers likt exempelvis Razer Kishi.
Mobilspelet stöder också solo eller lagbaserat spel så att man kan slå sig ihop med vänner eller gå med i slumpmässiga team för en ännu mer strategisk upplevelse.
Man kan anpassa sin spelkaraktärs laddning genom att välja ut föremål som vapen, rustningar och speciella förmåner som kan ge spelaren ett försprång i striden.
Vid sidan av battle royale läget lanseras Call Off Duty: Warzone Mobile med de två klassiska flerspelarlägena Domination och Team Deathmatch.
Ur perspektivet av en hardcore gamer som gillar att spela en first person shooter då och då verkar Call of Duty: Warzone Mobile vara en trevlig spelupplevelse och den kommer förmodligen bara bli bättre med tiden. 
Spelet betonar realism och erbjuder realistisk grafik, ljudeffekter och kontroller som får det att kännas som att man är på slagfältet. Den erbjuder också massor av belöningar, såsom utrustning och XP poäng.
Spelet är ganska lätt att plocka upp och spela på grund av att det är gratis att ladda ner och spela men man behöver trist nog en mer kapabel mobiltelefon och en internetanslutning för att spela online. Det krävs att man har åtminstone en budgetmobil i övre mellansegmentet eller allra helst någon flaggskepps mobil för att kunna spela och samtidigt få en bra upplevelse.
Call of Duty: Mobile har nått en enorm framgång sedan det lanserades 2019. När den väl släpptes i Kina ett par år senare ökade nedladdningarna till över 650 miljoner. En siffra som uppnåddes i Maj 2022. Framtiden för utvisa om den här nya Call Off Duty versionen någonsin kommer att uppnå samma popularitet. Jag ser i dagsläget inte enormt mycket YouTube videor som tar upp det här mobilspelet och det är ett faktum som oroar mig. 
Det kan vara så att Call Off Duty: Warzone Mobile får samma öde som New State vilket är ett battle royale spel som till en början väckte extremt mycket intresse men som i dagsläget faktiskt har tappat rejält i popularitet.
Den detalj som talar emot att det här i framtiden kommer att vara ett populärt spel är att det inte är möjligt att spela mobilspelet på billiga budgetmobiler vilket betyder att många av inte har möjlighet att spela även om de skulle vilja.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.