Xiaomi Redmi Note 11 Pro

Xiaomi har inte ändrat sin formel mycket när det gäller Xiaomi Redmi Note 11 Pro så vi har återigen en budgetmobil i mellansegmentet. Det blir tydligt när man tittar på dess display kvalitet, den processor man valt och dess batteri. Denna smartphone har en hyfsat kraftfull processor men den är inte lika kraftfull som den som exempelvis sitter i  OnePlus Nord 2T. Den mobilen har samma pris och ger på de flesta områden mer för pengarna.
Xiaomi har när det kommer till det designmässiga valt att använda sig av en mer  rektangulär design där både framtida, baksida och kanterna är mer eller mindre helt platta.
Den här mobilen har ett bakstycke av glas med en matt finish vilket ger en touch av klass som saknas från de flesta konkurrenter inom samma kategori och prisklass vilka vanligtvis brukar vara helt konstruerade av plast.
De enda knapparna man hittar på Xiaomi Redmi Note 11 Pro är Powerknappen och volymreglaget på höger långsida.
Powerknappen fungerar också som en fingeravtrycksläsare och den är snabb och pålitlig.
Den övre kanten av mobiltelefonen är utan tvekan den mest intressanta av alla fyra kanterna. Det är här man hittar både ett hörlursuttag och en IR-blaster. Det senare är inte så vanligt nuförtiden och gör att man kan använda mobilen som en universell fjärrkontroll. Xiaomi har till och med förinstallerat Mi Remote appen för just det syftet.
Xiaomi Redmi Note 11 Pro har stereohögtalare vilka är högljudda och robusta för att sitta i en smartphone av den här typen. Alla mobiltelefoner hamnar inte inom samma kategori och de har inte ungefär liknande prestanda vilket jag har upplevt att en del personer tror. 
Denna smartphone är IP-53 Certifierad vilket innebär att den är något skyddad mot damm och klarar av lättare regn eller spill. Däremot medför den här Certifieringen inte att man kan tappa mobilen i djupt vatten utan att den tar skada 
Mobiltelefonen erbjuds i tre val när det gäller färgen. Graphite Grey, Atlantic Blue och Polar White.

Mobiltelefonen har en display av typen AMOLED och den är på 6,67 tum med 1080×2400 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 395 PPI (pixlar per tum).
Kombinationen av en livfull AMOLED display med en bilduppdaterings frekvens på 120Hz är imponerande.
Displayen har bildförhållandet 20:9 så den är mer långsmal och den skyddas av Gorilla Glas 5 . 
Xiaomi Redmi Note 11 Pro drivs av en ganska kraftfull åttakärnig Snapdragon 695 processor på 2,05 GHz vilken ger en snabb och pålitlig prestanda när man navigerar i användargränssnittet. Att surfa på nätet och titta på streamade filmer eller Youtube var också en trevlig upplevelse.
När det gäller mobilspelande kan Xiaomi Redmi Note 11 Pro  hantera både lättare och något tyngre titlar utan större ansträngning.
Grundmodellen av den här telefonen kommer med ett RAM minne på 6 GB och ett lågt internminne på 64 GB. Det är väldigt snålt med utrymme för en mobiltelefon från 2022 men det är möjligt att komma runt problemet om man inte har något emot att spendera lite extra pengar. Man kan nämligen välja en bättre variant av den här mobiltelefonen. Det finns ytterligare två olika varianter med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB och ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB. 
Minnesmängden är möjlig att utöka ytterligare genom att montera in ett microSDXC kort.
Hos den här mobiltelefonen finns det fyra bakre kameror. En huvudkamera på 108 Megapixlar (vidvinkel lins) en kameralins på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar samt en djupsensor på 2 Megapixlar.
Selfie kameran i fronten är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins). 
Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Bilder tagna med mobilens kameror är skarpa och någorlunda balanserade speciellt för att vara en budgetmobil i mellanklassen.
Huvudkameran gör ett bra jobb med att leverera övergripande skarpa bilder med levande färger men den tenderar att bitvis överexponera bilder.
Xiaomi har utrustat Redmi Note 11 Pro med ett 5000 mAh batteri vilket snabbt håller på att bli något av en standard i den här delen av marknaden. Detta är ytterligare en mobiltelefon med en prislapp på 3990 kronor som klarar av en hel dags intensiv användning eller två hela dagars lätt användning innan den behöver laddas. Detta pris gäller för varianten med ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB.
Redmi Note 11 Pro 5G är ett ännu ett starkt budgeterbjudande från Xiaomi som borde intressera den som vill ha en bra smartphone utan att spendera allt för mycket pengar.
Detta är inte den smartphone som erbjuder mest prestanda för pengarna. Men det överkomliga priset betyder att man fortfarande bör överväga det om man inte har möjlighet att spendera mycket pengar på en ny mobiltelefon.
Det blir ännu mer viktigt att vara påläst och kunnig när man inte har så mycket pengar att spendera. Läs recensioner, jämför specifikationer och funktioner innan du börjar att välja vilken smartphone du ska använda de närmaste åren för att dels undvika rena felköp och dels för att kunna avgöra vilken mobiltelefon som ger mer för pengarna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?