Google Pixel Fold

Google Pixel Fold är väldigt sen ut på marknaden när det gäller kategorin hopfällbara mobiltelefoner men nu börjar det dyka upp konkurrenter till Samsung när det gäller den här typen av smartphones.
Den sorts mobiltelefoner som erbjuder de vardagliga fördelarna med att ha en normalstor smartphone som förvandlas till en liten surfplatta när man behöver det är väldigt praktiskt.
Google Pixel Folds framsida är skyddad av Gorilla Glas Victus medan den inre displayen använder ultratunt glas med ett skyddande plastskikt.
Fingeravtrycksläsaren är integrerade i Powerknappen så det finns alltså inte någon fingeravtryckläsare under displayens yta. Man kan också låsa upp telefonen med hjälp av den främre kameralinsen via Face unlock.
De tunna kanterna runt mobiltelefonen och gångjärnet är gjorda av polerat stål och det medför att mobilen känns robust och mer påkostad.
Baksidan delar i stort Pixels designestitik men kameramodulen har inte exakt samma design. Den går inte rakt över hela bakstyckets bredd. Modulen sticker ut från chassit, har vassa kanter och området runt kameralinserna består av borstad aluminium.
Mobilen har stereo högtalare men saknar hörlursuttag.
Man får också IPX8 Certifiering som innebär att telefonen klarar av regn och vattenspill men inte mer än så. Men lite skydd är i alla fall bättre än inget skydd överhuvudtaget.
Google Pixel Fold finns i två färger. Porslin (vit) och Obsidian (svart).

Denna toppmobil har en AMOLED display på 5,8 tum med 1080×2092 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 408 PPI (pixlar per tum).
Den inre displayen är på 7,6 tum och har 1840×2208 pixlar vilket innebär att den har en pixeltäthet på 378 PPI (pixlar per tum). 
Flaggskepps mobilen drivs av en åttakärnig 
Google Tensor G2 processor på 2,85 GHz vilket är en kraftfull och effektiv topp processor tillverkad av Google själva. Processorn är så pass kraftfull att den utan besvär klarar av att driva de mest tekniskt krävande mobilspelen på marknaden. Detta till och med på de högsta grafiska inställningarna.
Basmodellen har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB men det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 512 GB.
Oavsett variant får man gott om minnesmängd och men ifall man vill utöka minneskapaciteten ytterligare finns inget sätt att utöka det i efterhand på grund av att minneskort plats saknas. När man väljer mobil är det viktigt att ha koll på vilken minnesmängd som finns i den valda modellen. Det är inte lämpligt att beställa en ny smartphone utan att först läsa specifikationerna.
På baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), en kameralins på 10,8 Megapixlar (telefoto lins) samt ännu en kameralins på 10,8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
Kamerorna har dubbla pixel PDAF, laser autofokus, optisk bildstabilisering, 5×optisk zoom och dubbla LED blixtar.
Selfie kameran är på 8 Megapixlar (vidvinkel lins).
Googles mobiltelefoner i Pixel serien är kända för att ta högkvalitativa bilder med utmärkt kontrast, skärpa och detaljer. Det är ingen skillnad när det gäller den här mobiltelefonen med vilken man kan ta väldigt fina bilder.
Det finns ett handsfree bordsläge som placerar mobilen liknande en bärbar dator. Detta är praktiskt när man använder mobiltelefonen för att skriva längre texter.
Google Pixel Fold har ett batteri på 4821 mAh och det medför att batteriet är större än batteriet på 4400 mAh som sitter i Samsung Galaxy Z Fold 4.
Den här vikbara mobiltelefonen har egentligen två sammankopplade batterier som tillsammans blir på mAh och de stöder snabbladdning på 30W. 
Batteriet har även stöd för trådlös laddning.
Mobiltelefonens 180 graders gångjärn är designat för att klara av att vikas över 200 000 gånger och Google säger att dess gångjärn är det mest hållbara. Ett klagomål på gångjärnet är att mobiltelefonen inte kan vikas helt platt när den är öppen. Tydligen kan man trycka den platt utan problem med lite mer kraft men det hade varit bättre om den veks ut helt plant  automatiskt utan att man ska behöva pressa så mycket med händerna.
Att äga en smartphone som enkelt kan användas i en hand för att sedan när man behöver ger användaren en gigantisk display för att läsa, använda appar, titta på video eller spela mobilspel är väldigt användbart. Därför är den här typen av smartphones mycket intressanta.
En Google Pixel Fold kommer dessvärre inte att lanseras i Sverige utan kommer åtminstone initialt endast landeras i USA, Storbritannien, Tyskland och Japan.
Denna vikbara smartphone kostar från 1900 Euro vilket motsvarar ungefär 21 400 kronor exklusive moms.
Långt ifrån alla mobiltelefoner och mobilmärken når den svenska marknaden och det är väldigt trist att det är så. För ju fler alternativ man har ju bättre blir det för oss som konsumenter som därmed får mer att välja bland och får också fördelen av konkurrens vilket leder till lägre priser.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?