HTC U23 Pro


HTC har inte precis varit en stor mobiltillverkare de senaste åren men de var väldigt stora en gång i tiden.
Alla som var med om mobiltelefonernas början kommer att ha fina minnen av HTC. Det taiwanesiska företaget brukade vara en känd mobiltillverkare och producerade några av erans bästa smartphones.
Företagets populäritet minskade tyvärr under 2010 talet och nu under många år har de nästan inte alls lanserat några nya mobiltelefoner.
HTC har nu introducerat en ny budgetmobil i övre mellansegmentet kallad HTC U23 Pro i Taiwan, den enda medlemmen i U23 serien för tillfället.
Telefonen har en ganska enkel, standard design så det är tyvärr inte en särskilt spännande smartphone när det gäller designen.
Den har en stor display med någorlunda tunna ramar men med en tjock haka och det finns ett runt punch hål för selfie kameran. 
Baksidan är konstruerad av plast och har en rektangulär kameramodul lokaliserad i mobilens vänstra övre hörn. 
Överraskande nog har HTC U23 Pro en sidomonterad fingeravtrycksläsare vilken är integrerad med Powerknappen längs mobiltelefonens högra långsida.
HTC U23 Pro har ovanligt nog för 2023 ett  hörlursuttag inbäddat på den övre kanten av mobilen.
Ett skydd mot väta finns genom att den har en 
IP-67 Certifiering vilket innebär att den klarar av att vara på 1 meter djupt vatten i upp till 30 minuter. 
Den kommer i färgalternativen Coffee Black och Snow White

Denna smartphone har en AMOLED display på 6,7 tum med 1080×2400 pixlar och det ger en pixeltäthet på 393 PPI (pixlar per tum). Displayen har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz till skillnad med standarden på 60Hz.
Den ovanligt stora skarpa displayen bör ge en mycket bra tittarupplevelse när man tittar på filmer på Netflix och videor på YouTube.
HTC bestämde sig för att driva enheten med en åttakärnig Snapdragon 7 Gen 1 processor som är tänkt att sitta monterad i budgetmobiler i övre mellansegmentet. Den är med andra ord hyfsat kraftfull men utan att riktigt ligga på flaggskepps nivå. Mobiltelefonen klarar av även mer krävande arbetsuppgifter utan några större problem precis som majoriteten av alla mobiltelefoner i övre mellanklassen.
HTC U23 Pro har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB och det senare kan utökas med ett microSD kort vilket är bra. Det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
Just denna detalj är dessvärre något som missas av många människor som inte har insett att det väldigt ofta är så att mobiltelefon modeller släpps i fler varianter än en. Detta kan lätt leda till att man beställer en sämre variant i tron att man har gjort en bra affär på grund av att man har funnit den smartphone man har tänkt sig att beställa till en lägre kostnad. Kontrollera noga vilken version du vill beställa genom att kolla upp exakt vilka specifikationer som erbjuds.
HTC verkar också satsa på kamerorna hos den här mobiltelefonen en hel del eftersom den kommer med en huvudkamera på hela 108 Megapixlar som backas upp av en kameralins på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) en Makrolins på 5 Megapixlar samt en djupsensor på 2 Megapixlar Det finns också en selfie kameralins på 32 Megapixlar. 
Kamera specifikationerna indikerar åtminstone att denna budgetmobil i övre mellansegmentet kan producera fina bilder av hög klass. Dock troligen inte riktigt på flaggskepps nivå.
Batteriet är på 4600 mAh och har stöd för laddning på 30W och trådlös laddning på 15W.
HTC visar äntligen tecken på liv så det här är en glädjande nyhet. Jag hoppas bara att denna mobiltillverkare kommer att återfå sin forna glans så snart som möjligt. Det är kanske inte så troligt men man kan ju alltid hoppas. Ifall den här mobiltelefonen kommer att lanseras här i Sverige är i dagsläget osäkert och så gäller också ett eventuellt svenskt pris. 






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?