Motorola Moto Edge Plus (2023)

Motorola Edge Plus (2023) är en avancerad flaggskepps mobil som lanseras den 19 Maj  2023. Den är en del av Motorolas Edge serie vilket är en av mobiltillverkarens mest populära smartphone linjer.
Mobilens display har tunna ramar som kompletterar mobiltelefonens böjda chassi och den stora displayens kurvade design (långsidorna böjer över kanterna).
Denna toppmobil har en elegant och modern design med en baksida av glas och kanter av metall. Den är alltså byggd med kanter av aluminium och Gorilla Glass Victus på både fram och bakpanelen.
Fingeravtrycksläsaren är placerad under displayens yta och det rör sig om en optisk fingeravtrycksläsare som låser upp mobiltelefonen snabbt och smidigt varje gång.
Den rektangulära kameramodulen på baksidan är slående och innehåller tre kamerasensorer. Selfiekameran är placerad i det centrala hålet högst upp på displayen.
Den här mobiltelefonen har stereo högtalare och dessutom med bra ljud.
Motorola Moto Edge Plus (2023)har också en IP-68 Certifiering för att skydda den från upp till 1,5 meters nedsänkning av sötvatten i upp till 30 minuter.

Displayen är en AMOLED display på 6,67 tum med bildförhållandet 20:9 och har 1080×2400 pixlar vilket innebär en pixeltäthet på 395 PPI (pixlar per tum).
Att displayen har denna pixeltäthet är lite överraskande eftersom konkurrenterna ofta erbjuder fler pixlar på sina displayer. Displayen är skarp och tydlig med gott om detaljer och kontrast.
Under huven drivs årets Motorola Edge Plus av en åttakärnig Snapdragon 8 Gen 2 processor på 3,2 GHz. Det är en av de snabbaste och mest kraftfulla processorerna som finns tillgängliga för närvarande och den låter mobiltelefonen fungera smidigt även när flera krävande appar körs samtidig eller när man spelar de mest tekniskt krävande mobilspelen.
Den kommer också med ett RAM minne på 8 och ett inbyggt minne på 512 GB vilket borde vara mer än tillräckligt för de flestas behov. Tyvärr har denna smartphone ingen microSD kortplats så minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare i efterhand.
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 12 Megapixlar (telefoto lins) samt ytterligare en kameralins på 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering, 2×optisk zoom, autofokus och dubbla LED blixtar.
Selfie kameran är på 60 Megapixlar (vidvinkel lins). Bilder tagna med kamerorna blir hyfsat fina med tjusiga färger och gott om detaljer. Kamerakvaliteten ligger dock inte på den allra högsta nivån men det betyder inte alls att kvaliteten är dålig.
Motorola Edge Plus levereras med operativsystemet Android 13 och kommer att få tre års uppdateringar plus fyra års säkerhetsuppdateringar vilket är bra.
Motorola Edge Plus (2023) är utrustad med ett 5100 mAh batteri, vilket borde räcka för att ta användaren igenom en hel dags användning. När man behöver fylla på batteriet stöder mobiltelefonen snabbladdning på 68W vilket betyder att telefonen kan laddas från noll till femtio procent på bara sju minuter. Dessutom stöder enheten 15W trådlös laddning.
Motorola Edge Plus (2023) är en kraftfull och funktionsspäckad smartphone och på grund av att den är en flaggskepps mobil erbjuder den det bästa av vad Motorola har att erbjuda. Från dess eleganta design till dess snabba prestanda, avancerade kamerasystem och långa batteritid, enheten har allt man behöver i en avancerad smartphone.
Detta är den senaste flaggskepps mobilen från en mobiltillverkare som kanske är mer känd för sina budgetmobiler och budgetmobiler i mellansegmentet.
En Motorola Moto Edge (2023) kostar från 730 Euro vilket motsvarar ungefär 8200 kronor exklusive moms. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?