Motorola Moto G Power (2023)

Motorolas Moto G Power serie har alltid handlat om att förse smartphones med utmärkt batteritid. Trenden fortsätter med den senaste versionen Motorola Moto G Power (2023).
När en mobiltillverkare väljer att använda samma namn på mobiltelefoner varje år en ny modell lanseras leder det lätt till förvirring. Som konsument kan man lätt råka beställa förra årets modell när man egentligen ville beställa den senaste versionen. Det gäller att verkligen kolla upp vilken smartphone man faktiskt beställer.
Motorola håller saker och ting ganska enkelt när det gäller material och design när det gäller den här och andra något billigare mobiler i sitt sortiment. Den här mobiltelefonen har både kanter och baksida bestående av plast och en display skyddad av Gorilla Glass 3. Man har alltså valt att använda en äldre version istället för den färskare Gorilla Glas Victus som ett sätt att få ner kostnaden på mobilen.
På baksidan får man en rektangulär kameramodul som rymmer tre kameror och en blixt. På framsidan får man en platt display med en håltagning för den framåtvända kameran. Ramarna runt displayen är tjocka särskilt den på undersidan. Kanterna på mobiltelefonen erbjuder snygga plana ytor med en lätt kurva, vilket gör att den ligger bekvämt i handen. På höger sida får man en volymknapp och Powerknapp som även fungerar som en fingeravtrycksläsare. På vänster långsida sitter SIM kort facket som kan rymma SIM kortet och ett microSD kort.
På den undre kanten finns en USB Typ C port,  hörlursuttag och högtalarna.

Displayen är en LCD display på 6,5 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 405 PPI (pixlar per tum).
Displayen är skarp och tydlig med bra kontrast och detaljrikedom men saknar naturligtvis den svärta man får ut av en AMOLED display.
Inuti plast chassit ligger årets Motorola Moto G Powers huvuduppgradering en åttakärnig MediaTek Dimensity 930 processor på 2,2 GHz.
Processorn fungerar inte så bra under daglig användning. Man kommer ofta att uppleva hur mobiltelefonen kämpar för att hänga med i snabba interaktioner. Om du är någon som gillar att multitaska och växla mellan appar, kommer du definitivt att märka en liten paus när du växlar från en app till en annan.
Att spela tekniskt krävande mobilspel som Call Off Duty Mobile , New State Lost Light och Farlight 84  är inte direkt någon upplyftande upplevelse.
Processorn är ihopkopplad med ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 256 GB vilket är fullt godkänt. Mängden RAM minne och mängden inbyggt minne är väldigt viktiga faktorer att tänka på när man ska välja en ny smartphone. Många människor verkar missa att ta reda den här typen av detaljer innan de bestämmer sig för vilken mobiltelefon de ska äga.
Huvudkameran är på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), en djupsensor på 2 Megapixlar samt en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Motorola Moto G Power klarar av att ge okej bilder vid bra ljusförhållanden men förvänta dig aldrig topp kvalitet när du beställer en budgetmobil. Om du är någon som älskar att fotografera kommer den här mobiltelefonen inte vara något för dig. 
Denna smartphone kommer med operativsystemet Android 13 som för det mesta känns som vad man skulle hitta i en Google Pixel mobil. Motorola utlovar tre års säkerhetsuppdateringar vilket är anständigt för en budgetmobil men bara en uppgradering av operativsystemet.
Man kan bekvämt lämna laddaren hemma när man är borta på en weekendresa tack vare mobiltelefonens effektiva processer och det stora 5000 mAh batteri som sitter under chassit. Om du är en lättare användare som använder din mobiltelefon sparsamt under dagen kan jag med säkerhet säga att du till och med borde kunna nå tredagarsgränsen med den här telefonen.
En Motorola Moto G Power 2023 kostar runt 280 dollar vilket skulle motsvara ungefärligen 2850 kronor exklusive moms. Med moms hamnar man på 3560 kronor. 
Kan man för de pengarna finna en smartphone med bättre prestanda? Förmodligen. Åtminstone ifall man är en medveten mobilköpare. Det vill säga är en person som har minst grundläggande kunskaper och som läser recensioner och jämför specifikationer, funktioner, konstruktion och pris på olika mobiltelefoner innan man fattar ett beslut.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?