Realme C35

Den kinesiska mobiltillverkaren Realme kan skapa fantastiska smartphones i vilken prisklass som helst vilket det har bevisat gång på gång. Men detta är en hårt konkurrent utsatt produktgrupp.
Displayen är stor med inte allt för tunna ramar runt om vilket är vanligt hos lite billigare mobiltelefoner.
Realme C35 är en smartphone med en typisk standard design som knappast sticker ut i mängden av mobiltelefoner.
Den kommer med en USB Typ-C port och ett hörlursuttag i underkant, volymknapp på vänster långsida, Powerknapp med inbäddad fingeravtrycksläsare längs höger långsida samt en rektangulär kameramodul som sticker ut från baksidan av plast.
Stereoljud är reserverat för dyrare kategorier av smartphones så den enda högtalaren hjälper användaren att inte missa ett viktigt samtal, men den låga volymen och obalanserade frekvenser gör den olämplig för att lyssna på musik. 

Displayen är en LCD display på 6,6 tum med bildförhållandet 20:9 och displayen har 1080×2408 pixlar och en pixeltäthet på 401 PPI (pixlar per tum). 
Displayen skyddas av den mindre kända Panda Glas. Displayen är tillräckligt skarp och tydlig med fina färger och utmärkt kontrast så den här mobiltelefonen är en digital multimedia mobil lämplig för att titta på streamade film och spela mobilspel.
Det som driver Realme C35 är en åttakärnig Unisoc Tiger T616 processor på 2 GHz.
Mobiltelefonen går ganska snabbt att navigera samt klarar både enkla uppgifter som att bläddra mellan menyer och när man använde appar för sociala medier och kollar mailen.
Detta är dock inte en smartphone för gamers. Toppspel kommer att kämpa för att köras på den här mobiltelefonen, så man kan inte förvänta sig att starta upp New State och samtidigt ställa in spelets grafik på Ultra läge och förvänta sig att uppleva en fantastisk stund. Om dina spelvanor huvudsakligen involverar Angry Birds, Candy Crush Saga och Pokémon Go kommer du dock att klara dig någorlunda väl.
Basmodellen har ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 64 GB men det existerar även bättre varianter med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 64 GB, ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 128 GB och slutligen en variant med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB.
Min uppfattning är att man ifall det är möjligt ska undvika grund varianten på grund av den allt för låga minnesmängden.
I kameramodulen sitter en huvudkamera på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar och en djupsensor på 0,3 Megapixlar. Kamerorna har LED blix.
Selfie kameran är på endast 8 Megapixlar (vidvinkel lins).
Realme C35 fångar massor av färg och ljus i väl upplysta miljöer. Resultatet är överraskande bra jämfört med andra mobiltelefoner inom samma kategori. Bilder tagna med denna smartphones kameralinser och då framförallt huvudkameran ger en hyfsat bra kvalitet men nu är detta en billigare mobil och inte en flaggskepps mobil så man kan inte förvänta sig samma höga kvalitet som när man betalar mer än dubbelt så mycket. Det är väl en självklarhet för de allra flesta?
Realme C35 kommer med ett stort batteri på 5000 mAh med stöd för laddning på 18W.
Som är fallet med de flesta budgetmobiler kommer Realme C35 att klara av att hålla igång länge mellan laddningarna. Den klarar närmare två dagar än en vid lättare användning.  Nu laddas batteriet inte särskilt snabb men hur många prisvärda enheter erbjuder super snabb laddning?
En Realme C35 kostar 2257 kronor och för det priset får man varianten med ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 128 GB.
Många människor väljer sin nästa mobiltelefon mer eller mindre på impuls utan att först läsa specifikationerna. Se alltid till att göra grundjobbet innan du bestämmer dig. Läs recensioner, jämför specifikationer funktioner, konstruktion och pris för att kunna avgöra vilken mobiltelefon som ger mer för pengarna.
En del personer väljer också bort de i Sverige mindre kända mobilmärkena. Detta inkluderar mobiltelefoner från Realme men det är när man skaffar en sådan smartphone man kan få något som ger så mycket mer för pengarna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?