Umidigi G3 Plus

Umidigi är en liten kinesiskt mobiltillverkare och de har släppt ännu en budgetmobil kallad Umidigi G3 Plus. Mobiltelefonen har okej specifikationer för sitt pris vilket inkluderar en stor display, dubbla kameror och en bra batteritid.
Umidigi G3 Plus har en enkel design som liknar den typ av design man får från många andra budgetmobiler. Den har en metallram och en baksida av plast.
Plastmaterialet som används för bakstycket är hållbart och motståndskraftigt mot repor vilket kan hjälpa till att bibehålla mobiltelefonens utseende under hela mobiltelefonens livslängd.
Volymknapparna och Powerknappen med en  integrerade med fingeravtrycksläsare hittas på mobilens högra långsidasida vilket gör dem lättillgängliga vid enhandsanvändning.
På den vänstra långsidan sitter SIM kortsfacket och microSD kortplatsen. Längst ner på mobilens underkant hittar man ett hörlursuttag, en USB Typ C-port för laddning och den ensamma högtalaren.
Displayen är stor och har en vattendroppsformad flärp vilken rymmer den främre kameralinsen. Skärmramarna är inte heller breda, även om de ger ut att enheten tillhör det lägre prissegmentet.
På baksidan av mobiltelefonen sitter två kameralinser på rad i en pillerformad flärp. 
Mobiltelefonen finns i tre färger. Lavendellila, grafitsvart och mörkgrön.

Umidigi G3 Plus har en stor LCD display på 6,52 tum med 720×1600 pixlar med en pixeltäthet på 269 PPI (pixlar per tum).
Den har bildförhållandet 20:9
Displayen är ljus, skarp och ger exakta färger.
Under huven drivs Umidigi G3 Plus av en åttakärnig Unisoc T606 processor på 2 GHz
Då detta rör sig om en billig budgetmobil kan den visserligen uppnå en stabil och smidig drift av själva menyerna och en någorlunda snabb applikationsstart. Men den passar knappast hardcore gamers likt mig själv.
Den här kategorin av mobiltelefoner är inte ett lämpligt val om man behöver något kraftfullt som klarar av att driva avancerade mobilspel som Genshin Impact, Lost Light, New State eller Call Off Duty Mobile. Ifall du dock föredrar att spela lättare titlar kan det fungera hjälpligt.
Umidigi G3 Plus har ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 128 GB.
Den har två bakre kameralinser på 16 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar. På framsidan har telefonen en kameralins på 8 Megapixlar som tar hyfsade selfies.
Kameran producerar ganska imponerande bilder med exakta färger och bra detaljer. Den har också ett antal kameralägen, inklusive porträttläge, nattläge och mer. 
Den har en fingeravtryckssensor som är snabb och exakt. Denna smartphone stöder även Face Unlock vilket är ett bekvämt sätt att låsa upp din smartphone.
Telefonen är utrustad med ett 5150mAh batteri som enkelt kan klara en hel dag på en enda laddning.
Nu är det viktigt att vara medveten om att Umidigi G3 Plus är en import mobil och som sådan är den endast möjlig att beställa från någon utländsk nätbutik. Därmed finns det en hel del fallgropar. Bland annat är det pris säljaren anger inte det slutgiltiga priset eftersom den svenska momsen, tullavgifter, postens hanteringsavgift och själva fraktkostnaden tillkommer. En produkt som till en början ser billig ut kan på slutet visa sig inte bli särskilt billig. Sedan behöver man även känna till ifall mobiltelefonen i fråga faktiskt fungerar ihop med det svenska telenätet. 
Jag rekommenderar starkt att inte beställa den här sortens mobiltelefon på grund av att det oftast inte blir någon bra affär.
Enda anledningen till att köpa en smartphone från en mindre utländsk mobiltillverkare är ju att få något otroligt billigt av åtminstone okej kvalitet. Om mobilen i fråga på slutet kostar lika mycket eller mer än en likvärdig (när det gäller specifikationerna) mobiltelefon från ett mer känt märke och som säljs officiellt här i landet varför ska man då välja den okända?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?