Honor Pad X9

Underhållningsberoende med en blygsam budget har inte så mycket att välja på när det kommer till relativt kraftfi surfplattor med stor display. Honor är ute efter att kunna erbjuda oss en sådan med sin nya surfplatta Honor Pad X9.
Det första man lägger märke till när man tar upp denna surfplatta är dess display. Den är nämligen ganska stor vilket betyder att den ligger lite större i handen jämfört med många andra moderna surfplattor. Men tillverkaren Honor har gjort sitt yttersta för att trots den stora displayen få en så kompakt design som möjligt.
Tunna ramar flankerar den stora displayen åt alla sidor.
Den här surfplattan kan lätt misstas för att vara betydligt dyrare än vad den faktiskt är. Bland annat på grund av att chassit är av aluminium och har en matt finish. 
Om man inte räknar med den blygsamma kameramodulen på baksidan har den bara  en tjocklek på 6,9 mm vilket är imponerande med tanke på vad den kostar.
Det finns hela sex högtalare runt displayen. I liggande orientering får man två till vänster och höger, och två på surfplattans underkant. Ljudkvaliteten är solid men man kunde ha förväntade sig lite högre kvalitet från en surfplatta med sex högtalare.

Den har en LCD display på 11,5 tum med 1200×2000 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 274 PPI (pixlar per tum). Pixeltätheten är väl inte riktigt så otroligt imponerande eftersom den ligger under 300 PPI (pixlar per tum) vilket är min personliga gräns när jag väljer en mobiltelefon eller surfplatta. Färgerna ser bra ut även om de kanske är mer mättade än vad som är helt naturligt.
Det är fantastiskt att den har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz vilket säkerställer att scrolling förblir jämn och lagg nästan elimineras helt.
Surfplattan drivs av den åttakärniga Snapdragon 685 processorn vilket är en helt ny processor som släpptes i år (2023). Nu rör det sig absolut inte om någon topp processor utan den ligger några steg under flaggskepps processorerna i nivå vilket priset tydligt borde indikera för dig.
Honor Pad X9 öppna appar tillräckligt snabbt och att scrolla igenom webbplatser sker smidigt. Man får definitivt lite mer än vad man betalar för här.
Den har ett RAM minne på 4 GB och upp till 128 GB internminne, som kan utökas upp till 512 GB via ett microSD kort.
Minnesmängden är fullt godkänd men det hade naturligtvis inte alls skadat ifall det hade existerat fler varianter med mer internminne men det gör det alltså inte.
Honor Pad X9 har en bakre Kameralins på 5 Megapixlar och en framåtvänd kameralins på 5 Megapixlar så bildkvaliteten kan knappast vara särskilt bra. Detta är förmodligen denna surfplattas största nackdel. Om du är en person som ofta och gärna vill använda din surfplatta för att ta bilder och till exempel lägga upp på sociala medier är den här surfplattan ingenting för dig.
Den här surfplattan kommer med Honors skinn MagicOS 7.1 baserat på operativsystemet Android 13. 
Nu är det viktigt att informera om att Honor numera inte längre påverkas av den svartlistning som har lagts på det tidigare syskonbolaget Huawei. Detta på grund av att Honor inte längre kan förknippas av Huawei då bolaget har bytt ägare.
Surfplattan har smarta funktioner som HONOR Connect. Med HONOR Connect kan användare använda flera HONOR enheter samtidigt för att se aviseringar och överföra filer mellan enheter på en enda display.Q
Honor har monterat in ett generöst batteri på 7250mAh inuti Honor Pad X9 vilket borde ge en anständig batteritid som möjliggör att man kan titta på massor av filmer och spela mobilspel i några timmar innan batteriet blir tomt.  Tillverkaren påstår att den klarar av att erbjuda en batteritid på upp till 13 timmar på en enda laddning. Men det gäller endast lättare användning.
Om din budget inte riktigt kan sträcka sig till de dyraste surfplattorna kan detta vara ett bra alternativ för dig.
Köp aldrig surfplattor eller mobiltelefoner på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på specifikationer, funktioner, konstruktion och pris.
Jämför olika modeller för att hitta bästa möjliga för de pengar man kan eller vill spendera. Allt för många beställer produkter utan att läsa på innan. Därmed ökar risken för felköp rejält. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?