OnePlus Ace 2 Pro

OnePlus har släppt information om OnePlus Ace 2 Pro i några veckor nu, men nu har den äntligen lanserats i sin hemmamarknad Kina. Det kan vara bra om man håller ett öga på den här mobiltelefonen om man värdesätter prestanda över allt annat.
Det är sannolikt så att den här mobiltelefonen vid ett senare tillfälle kommer att lanseras globalt som OnePlus 11T.
Framsidan av mobiltelefonen består av en stor display med böjda långsidor och ett hål i mitten av displayens överkant för selfie kameran. Ramarna runt displayen är tunna.
Designmässigt antar mobiltelefonen i stort sett samma design som OnePlus 11.
Kanterna är fortfarande av plast istället av metall som är mycket efterfrågad av användarna används inte.
Denna smartphone stöder fortfarande upplåsning via fingeravtrycksläsare under displayens yta men den är placerad lite för långt ner på displayens nederdel.
Denna smartphone har ett unikt kylsystem med grafit och termisk gel och olika element för att säkerställa att mobiltelefonen förblir uppkopplad.
OnePlus Ace 2 Pro har stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192kHz men saknar hörlursuttag.
Med sin kinesiska release är OnePlus Ace 2 Pro tillgänglig för förbeställningar i färgerna Aurora Green och Titanium Grey.

OnePlus Ace 2 har en AMOLED display 6,74 tum med 1240×2772 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 451 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 20:9 så den är mer långsmal än vad mobiler tidigare traditionellt har haft.
Displayens långsidor böjer sig över kanten men det rör sig inte om särskilt branta kurvor.
Displayen har levande färger och har bra färgåtergivning och bra betraktningsvinklar.
Den använderen ny teknik för att minska ögonansträngningen och förbättra reaktionsförmågan när den är våt.
Bilduppdaterings frekvensen ligger på 120Hz vilket säkerställer mjukare flöde när man scrollar, bläddrar eller spelar mobilspel.
Internt innehåller OnePlus Ace 2 Pro en åttakärnig Snapdragon 8 Gen 2 processor som är en flaggskepps processor som driver många av de flaggskepps mobiler  som lanserades 2023.
Det är väl knappast nödvändigt att säga att man inte borde ha några klagomål när det gäller prestanda i det här fallet.
Detta är nämligen som sig bör för en topp processor en väldigt kraftfull och effektiv processor som klarar av till och med de mest krävande arbetsuppgifter utan problem.
Basmodellen har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB men det existerar även andra varianter med ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 512 GB samt en värsting variant med ett RAM minne på hela 24 GB och ett inbyggt minne på 1TB.
Ingen av varianterna har plats för ett minneskort.
På baksidan sitter tre kameralinser på 
50 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering och LED blixt.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
I nattscenmiljö är prestandan för huvudkameran fortfarande bra. Även om det finns vissa överexponeringsproblem, men lyckligtvis är skarpheten hög, bruset är väl kontrollerat och färgåtergivningen är relativt exakt.
OnePlus har bekräftat att enheten kommer med uppgraderade antennmoduler och WiFi 7 för bättre spelprestanda och anslutningsmöjligheter
Batteriet är på 5000 mAh och har stöd för snabbladdning på 150W vilket innebär att mobilen kan laddas hundra procent fullt på sjutton minuter.
Det är imponerande snabbt. Ett stort batteri som ser till att mobiltelefoner håller igång länge i kombination med snabbladdning så att det fylls på snabbt när det väl blivit tomt är en ultimat lösning.
OnePlus Ace 2 Pro rekommenderas för den som vill ha en högpresterande smartphone med högkvalitativa kameralinser till ett bra pris. När man som mobiltillverkare vill se till att nå ett mer överkomligt pris krävs dock en del kompromisser. I det här fallet inkluderar dessa kompromisser ingen trådlös laddning, kanter av plast och Asahi skyddsglas på framsidan i stället för Gorilla Glas.
Denna flaggskepps mobil kostar från 380 Euro vilket motsvarar ungefär 4500 kronor exklusive moms och det är ett okej pris även om den utan den svenska momsen skulle vara ett betydligt bättre köp.
OnePlus Ace Pro kommer aldrig att lanseras i Sverige men den kan mycket väl i ett senare skede lanseras här som OnePlus 11T. Detta förfarande är relativt vanligt. 
Mobiltillverkaren OnePlus är förvånansvärt nog inte så kända här i landet och detta trots att tillverkaren har funnits sedan 2014. De senaste åren har deras mobiltelefoner till och med sålts officiellt här och finns i många av våra mobiloperatörers utbud. Det visar med all tydlighet hur okunniga majoriteten av svenska folket faktiskt är när det gäller mobiltelefoner. Det är bland annat därför den här bloggen existerar. Att lära ut och informera om olika mobiltelefoner samt om området runt dessa produkter.
Beställ aldrig någonsin en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på specifikationer, funktioner, konstruktion och pris.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?