Red Magic Tablet

Den kinesiska mobiltillverkaren Nubia har sålt gaming mobiler under sitt varumärke Red Magic i mer än fyra år. Nu expanderar företaget till att även producera spelsurfplattor.
Surfplattan har en framsida täckt av glas, kanter av aluminium och en aluminiumbaksida och finns endast i svart.
Denna gaming fokuserade surfplatta har ett elegant chassi av metall som ger den en robust konstruktion och premiumkänsla.
Med en tjocklek på endast 6,5 mm glider den enkelt in i väskor och fodral.
Red Magic utrustar surfplattan med fyra högtalare med DTS ljud vilket är mycket användbart och positivt när det gäller en surfplatta med fokus på gaming och underhållning.
Den har även stöd för valfria tillbehör inklusive en stylus penna och ett magnetiskt tangentbord.

Den första Red Magic surfplattan har en 12,1 tums display med 1600×2560 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 249 PPI (pixlar per tum). Displayen har en bilduppdaterings frekvens på 144 Hz och en beröringssamplingsfrekvens 240 Hz.
Displayen levererar skarpa och levande bilder. Oavsett om man spelar mobilspel eller streamar multimediainnehåll ger den stora displayen en uppslukande tittarupplevelse.
När man pratar om hardcore gaming behöver man förstås en kraftfull topp processor.
En snabb processor, gott om RAM minne och internminne och ett avancerat  inbyggt kylsystem kan också vara praktiskt om man  planerar att använda surfplattan för att spela de mest tekniskt krävande mobilspelen på de högsta grafiska inställningarna. Allt detta finns naturligtvis här precis som det gör hos Nubias gaming mobiler.
Red Magic gaming surfplattan kommer med den åttakärniga Snapdragon 8 Plus Gen 1 processor som satt i många flaggskepps mobiler förra året (2022).
Processorn stöder 5G kommunikation vilket möjliggör snabb och pålitlig anslutning för onlinespel och andra dataintensiva uppgifter.
Basmodellen har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB men den bättre varianten har ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 512 GB.
Denna kraftfulla kombination av en snabb processor och gott om RAM minne säkerställer smidig multitasking och lyhörd prestanda, vilket möjliggör sömlösa spelsessioner utan någon fördröjning eller avmattning. Att ha ett tillräckligt stort inbyggt minne för att få plats de mest krävande mobilspelen vilka också tar upp mycket utrymme blir naturligtvis väldigt viktigt.
Red Magic Gaming surfplattan är som sagt speciellt designad för oss gamers med ett inbyggt Red Magic Game Space. Denna dedikerade gaming app förbättrar spelupplevelsen och ger tillgång till olika spelcentrerade funktioner.
Den bakre kameralinsen är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Selfie kameran är på 16 Megapixlar.
Även om kamerafunktionaliteten inte är surfplattans primära fokus erbjuder den ett anständigt alternativ för fotografering.
Nubia har kompletterat den kraftfulla och effektiva topp processorn med ett 10 000 mAh batteri som har stöd för snabbladdning på 80W vilket medför att batteriet trots sin storlek kan laddas helt på bara 55 minuter. Detta säkerställer minimalt stilleståndstid mellan spelsessionerna.
Red Magic Tablet erbjuder en imponerande spelupplevelse med sin kraftfulla hårdvara och eleganta design. Dess slimmade profil och lätta konstruktion gör den mycket bärbar, perfekt för spel på språng.
En Red Magic surfplatta kostar från 500 Euro vilket motsvarar ungefär 5820 kronor exklusive moms. Den här surfplattan kommer sannolikt inte att säljas här i Sverige eftersom Nubias gaming mobiler inte heller gör det men den går förstås att beställa från Red Magic själva men tänk i så fall på att svenska momsen samt eventuella tull avgifter och postens hanteringsavgift tillkommer på priset. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?