Xiaomi Redmi Note 12 Turbo

Xiaomi Redmi Note 12 Turbo är den första helt nya mobiltelefonen med en Snapdragon 7 Plus Gen 2 processor.
Monilens selfiekamera är placerad i ett punch hål i mitten av displayens överkant. Displayen är stor så den känns rymlig och luftig.  
Att den främre kameralinsen är placerad längst upp på displayen medför att den inte stör så mycket. 
Ramarna runt den stora displayen är relativt tunna och det tydliggör att detta inte är en budgetmobil.
Mobiltelefonens kanter och bakstycke är av plast men visuellt känns mobiltelefonen inte alls billigt. Redmi har god känsla för detaljer, och ytan på ramen är sandblästrad vilket ger den ett metallliknande utseende och känsla, och dess sidor är avfasade så att den inte känns skarp när man flyttar fingrarna från bakstycket eller displayen till kanterna.
Kamerauppsättningen på baksidan sitter inte längre i en stor kaneramodul utan varje kameralins är som en separat ö som flyter på baksidan.
Fingeravtrycksläsaren är integrerad i Powerknappen lokaliserad på mobilens högra långsida.
Utseendet på denna budgetmobil i övre mellansegmentet är attraktiv även om designen är ganska standard för den här kategorin av mobiltelefoner.
Den här mobiltelefonen har både hörlursuttag och stereo högtalare och högtalarna har 24 bitars ljud på 192kHz.
Denna smartphone finns att tillgå i färgerna svart , blått eller vitt.
Redmi Note 12 Turbo kommer att släppas globalt som Poco F5.

På framsidan av telefonen sitter en plan AMOLED display på 6,67 tum med en 2,5D glaspanel för att skapa en extremt mjuk övergång.
Displayen på Redmi Note 12 Turbo har en upplösning på 1080×2400 pixlar med en pixeltäthet på 395 PPI (pizlar per tum).
Den här displayen har bildförhållandet 20:9 och den har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz.
Allt på displayen syns mycket bra även utomhus eller i starkt upplysta områden.
Xiaomi Redmi Note 12 Turbo har en kraftfull processor som ligger mycket nära de mobiltelefoner som har en färsk topp processor.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 7 Plus Gen 2 processor på 2,49 GHz 
Processorn kommer att vara lämpligt för de mest krävande mobilspelarna. Man upplever ingen lagg eller låsningar även efter långa spelsessioner och det är fullt möjligt att spela bekvämt med maximala grafikinställningar.  i Genshin Impact, Arena Breakout och liknande resurskrävande mobilspel fungerar väl ihop med den här processorn vars energieffektivitet är en av de största fördelarna.
Som vanligt existerar det flera olika varianter av samma smartphone där RAM minne och internminne varierar och övriga specifikationer är exakt densamma.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. De övriga varianterna har ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB, ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 512 GB och slutligen ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 1 TB.
Med så pass mycket minnesmängd från start behöver man knappast utöka minnesmängden ytterligare så plats för ett minneskort saknas.
På baksidan sitter tre kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 2 Megapixlar.
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering och LED blixt.
Den framåtriktade kameralinsen är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Bilder tagna med mobilens kameralinser ser bra ut i den dagliga fotograferingen men det finns ingen uppenbar fördel jämfört med andra konkurrenter i samma prisklass.
När det gäller batteritid gör det stora batteriet på 5000mAh och den utmärkta energieffektiviteten hos processorn att mobiltelefonen får en tillräckligt bra batteritid för att hålla igång hela dagen på en laddning.
Ibland när man inte spelat mobilspel på hela dagen kan man till och med ladda den bara en gång på två dagar.
Om man behöver en mobiltelefon som är bra i alla aspekter men budgeten inte räcker till för att köpa ett flaggskepp är det svårt att hitta en anledning att inte överväga Xiaomi Redmi Note 12 Turbo.
Den här mobiltelefonen kommer inte att lanseras här i Sverige men exakt samma smartphone kommer sannolikt att lanseras under namnet Poco F5. Detta förfarande är långr ifrån ovanligt utan det är mycket mer vanligt än vad gemene man tror.
Priset ligger på från 270 Euro vilket skulle motsvara ungefärligen 3200 kronor exklusive moms. Internationella priser räknar inte in den svenska momsen i sina priser av naturliga orsaker. Hur ska globala nätbutiker kunna hålla reda på momsen i samtliga länder i hela världen? Är det ens ekonomiskt för dessa butiker att ha anställda som håller stenkoll på sådana detaljer?
Slutligen se alltid till att vara en medveten mobilköpare så att du undviker misstag. Beställ aldrig någonsin en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på specifikationer, funktioner, konstruktion och pris. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?